Scrisoarea lui Dragnea și Tăriceanu: CE a fost informată incorect

Liviu Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu îşi manifestă îngrijorarea faţă de modul incorect în care a fost informată Comisia Europeană în ceea ce priveşte transparenţa dezbaterilor pe tema justiţiei din România.

Adăugat: 25 Ianuarie 2018
Ultima actualizare:25 Ianuarie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Liderii coaliției, Călin Popescu Tăriceanu (stânga) și Liviu Dragnea
trimite pe mail

Preşedinţii Camerei Deputaţilor şi Senatului României, Liviu Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu, afirmă, într-o scrisoare adresată Comisiei Europene, că elaborarea şi examinarea legilor Justiţiei s-au făcut cu respectarea exigenţelor constituţionale şi a standardelor Comisiei de la Veneţia.

În scrisoare se mai precizează că reformarea sistemului judiciar din România are în vedere necesitatea ca acesta să funcţioneze în conformitate cu recomandările europene în materie de justiţie.

Liviu Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu îşi manifestă, totodată, îngrijorarea faţă de modul incorect în care a fost informată Comisia Europeană în ceea ce priveşte transparenţa dezbaterilor pe tema justiţiei din România.

Comisia Europeană a transmis că  României, că este îngrijorată de evoluţiile recente de la noi din ţară şi cere Parlamentului să regândească modificările din justiţie.

Comisia avertizează că o condiţie esenţială pentru eliminarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare este ca progresele realizate până acum în materie de combatere a corupţiei să fie ireversibile.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
25 Ianuarie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza