Scorul politic al USL, între 55 şi 60 la sută

Potrivit unor sondaje interne, Uniunea Social Liberală ar avea un scor electoral de 50-60 la sută.

Adăugat: 11 Iulie 2011
Ultima actualizare:11 Iulie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele PNL Crin Antonescu apreciază că, scorul politic al USL este undeva între 55 si 60 la sută,  şi aceasta într-o evaluare rezervată.
 

El a subliniat totuşi că liderii USL nu se "euroforizează prematur".


"Eu cred oricum că la cea mai rezervată evaluare, scorul politic al USL este undeva între 55 si 60%. Însă nimeni nu se îmbată cu apă rece, nu se euforizează prematur, ştim că mai e un an pâna la alegerile locale, ştim că de la un scor în sondaje şi până la rezultatul oficial în alegeri este un proces laborios. Deci nimeni nu trăieşte vreo euforie în Uniunea Social Liberală, ci este doar o măsurătoare pentru a preselecta şi a face paşi pe direcţia desemnării candidaţilor comuni", a explicat Antonescu.


El susţine că cifra din sondajele facute de Uniune este "realistă".


"Asta este cifra indicată de sondaje. Noi am facut aceste sondaje nu pentru a măsura în acest moment raporturile politice generale între noi şi Putere sau între noi şi alte partide, ci pentru a putea să ne decidem mai bine asupra desemnării candidaţilor pentru poziţiile comune, adică pentru preşedinţia consiliilor judeţene şi pentru primăriile municipiilor de judeţ", a spus presedintele PNL.


Judeţele unde USL stă cel mai bine sunt Vrancea, Vâlcea,Ilfov sau Vaslui.


Uniunea Social Liberală  îşi va desemna candidaţii la alegerile de anul viitor în urma unor sondaje de opinie, liderii USL anunţând că vor fi nominalizaţi candidaţii cel mai bine plasaţi în sondaje, fie că aceştia sunt de la PNL, PSD sau PC.Candidaţii Uniunii pentru primăriile municipiilor reşedinţă de judeţ şi pentru şefia Consiliilor Judeţene vor fi desemnaţi după centralizarea tuturor rezultatelor, şi după negocierea între partide.Copreşedintele USL, Crin Antonescu, spune că Uniunea ar putea prezenta unele candidaturi înainte de luna septembrie.
           
 

    
Crin Antonescu admite că, în judeţele Bacău, Ilfov şi Vrancea, unde ar exista unele tensiuni între conducerile locale ale PNL şi PSD, vor putea exista unele nemulţumiri legate de candidaturi, dar se arată convins că procesul de desemnare a candidaţilor va fi bine gestionat.Preşedintele PSD, Victor Ponta,  declara recent  că, cel mai probabil, în lunile septembrie - octombrie, va fi demarat procesul stabilirii candidatului Uniunii Social Liberale pentru Primăria Capitalei şi a candidaţilor la primăriile de sector din Bucureşti.Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Reporter:
Dan Carp
Adăugat:
11 Iulie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza