Şcolile "vor fi pregătite" pentru noul an şcolar

Autorităţile dau asigurări că şcolile vor fi gata pentru noul an şcolar, în timp ce corespondenţii Radio România Actualităţi semnalează mai multe probleme în şcolile din ţară şi din Bucureşti.

Adăugat: 13 Septembrie 2012
Ultima actualizare:13 Septembrie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Şcolile vor fi pregătite luni pentru reîntoarcerea elevilor în bănci şi pentru primirea copiilor în clasele pregătitoare, susţin autorităţile.

Directorul general al Direcţiei Generale de Educaţie din minister, Liliana Preoteasa, a declarat pentru Radio România Actualităţi  că până duminică în aproape toate şcolile vor ajunge mobilierul şi materialele didactice necesare şi se va finaliza procesul de repartizare a personalului didactic. 

"Noi ne-am dorit şi se va şi realiza într-o proporţie aproape de 100% ca fiecare elev care intră în clasa pregătitoare să stea într-o băncuţă nouă adaptată înălţimii lui etc. şi vârstei. Există deja mobilierul, iar în cele în care nu există, acest lucru se va întâmpla până la începutul anului şcolar. În acest moment la nivelul de peste 8700 de clase pregătitoare sunt vacante 45 de posturi. până la începutul săptămânii pentru că între timp se desfăşoară nişte etape ale mobilităţii personalului didactic. Avem 11 cadre didactice necalificate şi necalificate nu înseamnă că nu au studii. Uneori înseamnă că au studii superioare, dar nu studii superioare pentru învăţământul primar", a spus Liliana Preoteasa.

Probleme semnalate în şcoli

Radio România Actualităţi a solicitat aceste explicaţii oficialilor din Ministerul Educaţiei după ce autorităţile locale din mai multe localităţi din ţară au declarat corespondenţilor RRA că foarte multe unităţi de învăţământ nu sunt pregătite pentru începerea noului an şcolar, în special pentru clasa pregătitoare.

Şi în Bucureşti, directori de şcoli, profesori şi părinţi din  câteva şcoli din sectoarele 1, 2 şi 6, spun că în multe unităţi de învăţământ, dacă mobilierul există, clasele nu sunt decorate în conformitate cu vârsta elevilor de şase ani.

Manualele şcolare se lasă aşteptate iar părinţii nu au aflat nici până acum care sunt dascălii care le vor preda micuţilor în următorul an.

La Şcoala Nr. 12 din Sectorul 1 vor fi trei clase pregătitoare.

Chiar de luni vor fi pictaţi pereţii cu personaje din desene animate, însă alte finisaje din clase vor fi făcute în vacanţa din luna noiembrie.Autor:
Radio România
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
13 Septembrie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza