Şcolile rămân închise şi marţi

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a anunţat într-o intervenţie de la Buzău în reuniunea Comandamentului de Iarnă, că şi marţi rămân închise unităţile de învăţământ în 13 judeţe.

Adăugat: 27 Ianuarie 2014
Ultima actualizare:27 Ianuarie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Remus Pricopie, ministrul Educaţiei
trimite pe mail

Marţi, 28 ianuarie, şcolile vor rămâne închise în judeţele: Argeş, Călăraşi, Constanţa, Galaţi, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Mehedinţi, Prahova, Tulcea, Vâlcea, Vrancea şi municipiul Bucureşti.

În judeţele Buzău şi Giurgiu vor rămâne închise şcolile, însă în oraşele Buzău şi Giurgiu vor rămâne deschise grădiniţele pentru a veni în sprijinul părinţilor.

În şase judeţe, o parte dintre şcoli vor rămâne închise: trei în judeţul Bacău, trei în Botoşani, în Suceava, cinci şcoli şi în Vaslui, 24.

În Brăila, cursurile se vor desfăşura numai în oraş.

În ceea ce priveşte municipiul Bucureşti, decizia de închidere a unităţilor de învăţământ preuniversitar este valabilă, la solicitarea prefecturii, şi marţi, 28 ianuarie.

MEN a recomandat de asemenea universităţilor să aibă în vedere posibilitatea suspendării activităţilor didactice programate pentru luni şi prelungirea sesiunii sau reprogramarea examenelor pentru studenţii care nu au putut ajunge în Capitală, pentru susţinerea examenelor.

Astfel, Universitatea din Bucureşti, Universitate din Piteşti şi Universitatea Valahia din Târgovişte au decis întreruperea activităţii pentru ziua de 27 ianuarie.

De asemenea, la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative, examenele stabilite luni şi marţi vor fi reprogramate,  a anunţat conducerea instituţiei pe site.

Hotărârea de întrerupere temporară a activităţii este exclusiv la latitudinea conducerilor instituţiilor de învăţământ superior, în virtutea autonomiei universitare.

Luni au fost închise şcolile din 27 de judeţe şi Capitală.  Autor:
Cristina Iliescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
27 Ianuarie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza