Școlile au primit prima tranşă de teste rapide

Prima testare a copiilor pe bază de salivă ar putea fi făcută joi, când se redeschid şcolile şi grădiniţele.

Adăugat: 28 Noiembrie 2021
Ultima actualizare:28 Noiembrie 2021

Politica Romaneasca
Foto: Raed Arafat. Foto. gov.ro.
trimite pe mail

Şcolile au început să primească prima tranşă de teste rapide pentru depistarea infecţiei cu coronavirus, astfel că prima testare a copiilor pe bază de salivă ar putea fi făcută joi, când se redeschid şcolile şi grădiniţele după minivacanţa de Ziua Naţională.

Între timp, pe reţelele de socializare au apărut imagini cu modul în care sunt ambalate testele, nu individual, ci pe pachete de componente.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a precizat că fiecare lot este însoţit de instrucţiuni privind modul de asamblare şi utilizare şi a explicat că în mod normal aceste dispozitive livrate în număr mare sunt ambalate în acest fel.

Raed Arafat: Aceste teste vin în cutii, sunt beţişoarele, containerul de soluţie, locul unde iei şi faci amestecul şi după care caseta în care pui că să vezi testul. Nu vin câte un test cu toate asamblate. Vin separat şi când facem testele, luăm o bucată din fiecare, le punem şi testăm. Aşa s-au livrat şi testele antigen rapide. Dacă noi facem o solicitare în achiziţii, dacă vrem ca testele să fie asamblate individual, unu, era riscul să nu găsim cine să o facă şi să vină cu ofertă; doi, însemna că poate livrarea trebuia să fie mult mai târziu./schelaruAutor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
28 Noiembrie 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza