Scisoarea prin care se cere demisia lui Dragnea, analizată de Comitetul Executiv

Lupta este strânsă între nemulţumiţi şi cei care îl susţin pe Liviu Dragnea, însă toţi socioal-democraţii sunt de acord că guvernarea PSD - ALDE trebuie să continue.

Adăugat: 21 Septembrie 2018
Ultima actualizare:21 Septembrie 2018

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Mai sunt câteva ore până la CEx-ul PSD, convocat de urgenţă pentru a discuta scrisoarea celor care vor ca Liviu Dragnea să renunţe la conducerea partidului şi după o zi în care liderii PSD au discutat în teritoriu cu ce mandat merg la şedinţa de la Bucureşti nu este clar care sunt şi câţi susţinători are fiecare tabără.

Însă, potrivit statutului actual al partidului, la CEx nu se poate tranşa situaţia.

Contestatarii pot obţine cel mult retragerea sprijinului politic pentru Liviu Dragnea.

Lupta este strânsă între nemulţumiţi şi cei care îl susţin pe Liviu Dragnea, însă toţi socioal-democraţii sunt de acord că guvernarea PSD - ALDE trebuie să continue.

Balanţa va fi înclinată de organizaţiile locale ale partidului indecise.

Vicepreşedinţii PSD, Paul Stănescu, Gabriela Firea şi Adrian Ţuţuianu îi cer lui Liviu Dragnea să se retragă din funcţiile de preşedinte al PSD şi al Camerei Deputaţilor, conducerea interimară a partidului să fie preluată de preşedintele executiv Viorica Dăncilă, democratizarea vieţii interne de partid şi asigurarea funcţionării statutare a structurilor interne.

Adrian Ţuţuianu precizează că există o larg susţinere în teritoriu pentru acest demers.

"Este o scrisoare care trage un semnal de alarmă. Am făcut un apel public la toţi parlamentarii PSD, la toţi liderii de filiale, la preşedinţii de Consilii Judeţene, la primarii partidului, consilieri locali, consilieri judeţeni, să ni se alăture în acest demers care nu are la bază nici un fel de interese altele decât interesele naţionale şi interesul PSD", a spus Adrian Ţuţuianu.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, afirmă că toate nemulţumirile vor fi discutate şi clarificate în CEx-ul partidului.

"Am înţeles de fapt care este cea mai mare supărare: să nu ne mai certăm cu Iohannis, de fapt să ne aliniem cu Iohannis, cu SRI, cu SPP, cu DNA şi cu partidele de opoziţie. Eu, ca preşedinte nu pot să duc şi nu voi duce acest partid să devină o unealtă a acestor instituţii care nu trebuie să se implice în politică. În rest, la CEx o să vorbesc suficient de bine, de mult şi de apăsat", a susținut Liviu Dragnea.

CEx al PSD poate adopta o decizie de retragere a sprijinului politic pentru Liviu Dragnea dacă jumătate plus unu din cei 68 de membri votează "pentru".

Un nou preşedinte PSD poate fi ales însă doar prin organizarea unui congres al partidului.

La CEx-ul de astăzi va participa şi fostul premier Mihai Tudose, unul dintre contestatarii lui Liviu Dragnea.

El a fost ales ieri preşedinte al filialei PSD Brăila, statut prin care devine şi membru al structurii de conducere a partidului.Autor:
Cătălin Purcaru
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
21 Septembrie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza