"Schimb de generaţii" în Republica Moldova

Fostul preşedinte al Republicii Moldova, Petru Lucinschi,susţine că are loc în acest moment un schimb de generaţii, astfel încât electoratul în vârstă ar trebui să se gândească la ce îşi doreşte în viitor noua generaţie.

Adăugat: 19 Noiembrie 2010
Ultima actualizare:20 Noiembrie 2010

Politica Romaneasca
trimite pe mail

La Chişinău, fostul preşedinte al Republicii Moldova, Petru Lucinschi, cheamă populaţia să voteze partidele din Alianţa pentru Integrare Europeană.


Lucinschi e convins că viitorul Parlament va găsi o soluţie pentru alegerea preşedintelui, şi asta pentru că există deja iniţiative legislative pentru modificarea Constituţiei moldoveneşti, dar în situaţia în care nu se va ajunge la un numitor comun, Lucinschi e de părere că ar trebui ales un preşedinte apolitic.


Acum, cu 10 zile înainte de alegerile parlamentare anticipate din Republica Moldova, alegătorii sunt împărţiţi în două tabere: pro-rusă, comunistă şi pro-Uniunea Europeană.


 Apelul lui Petru Lucinschi a fost lansat în contextul în care alegătorii în vârstă reprezintă o mare parte din electoratul Partidului Comuniştilor, fiind totodată şi un electorat disciplinat care iese la vot.


Petru Lucinschi a afirmat că în Republica Moldova are loc în acest moment un schimb de generaţii, astfel încât electoratul în vârstă ar trebui să se gândească la ce îşi doreşte în viitor noua generaţie.   


"Păi viitorul nu suntem noi, cei în vârstă, viitorul sunt cei tineri, cei care lucrează acuma. Şi întrebarea mea şi rugămintea mea către pensionari, către cei care sunt mai în vârstă: în primul rând, vorbiţi cu copiii dumneavoastră, întrebaţi-l cum îi va fi lui mai bine, ca să votaţi dumneavoastră în ce condiţii va întreba el mai bine ca să vă  ajute pe dumneavoastră", a spus  Petru Lucinschi.


Petru Lucinschi a îndemnat electoratul Alianţei să se mobilizeze şi să participe la vot, chiar dacă prestaţia Alianţei în timpul cât s-a aflat la guvernare i-a dezamăgit pe unii dintre votanţii săi.


Pe de altă parte, fostul preşedinte a apreciat că formula ideală a Alianţei ar fi din trei partide, apreciere legată, probabil, de estimările ultimelor sondaje de opinie, potrivit cărora AMN nu va intra în Parlament la alegerile din 28 noiembrie.


Lucinschi şi-a exprimat, totodată, preferinţa pentru Partidul Liberal-Democrat al premierului Vlad Filat, pe listele căruia candidează la Parlament şi fiul său, Chiril Lucinschi.Autor:
Cătălin Gomboş
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
19 Noiembrie 2010
Ultima actualizare:
20 Noiembrie 2010


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza