Scandalul steagurilor continuă. Drapelul secuiesc, arborat pe Parlamentul Ungariei

Steagul secuiesc a fost arborat, vineri, pe Parlamentul Ungariei, ca simbol al solidarităţii naţionale, informează agenţia maghiară de ştiri.

Adăugat: 15 Februarie 2013
Ultima actualizare:15 Februarie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele parlamentului ungar, László Kövér, a iniţiat ceremonia de arborare a drapelului cu ocazia sesiunii plenare a deputaţilor de etnie maghiară din Bazinul Carpatic.

Vicepremierul ungar, Zsolt Semjen, a declarat că folosirea simbolurilor etnice ale oricărei comunităţi constituie un drept fundamental al omului şi a mulţumit tuturor oraşelor ungare care au arborat steagul secuiesc.

Referindu-se şi la recenta dispută dintre Ungaria şi România privind arborarea drapelului secuiesc, Semjen a subliniat că Budapesta "nu a dorit amplificarea tensiunilor cu ţara noastră".

Cu o zi în urmă, joi,  50 de primari din Ungaria au primit drapelul Ţinutului Secuiesc şi au promis că îl vor arbora pe sediile primăriilor din oraşele lor.
 
Acesta este un noul episod în scandalul arborării steagului secuiesc.

Scandalul steagurilor a început acum două săptămâni şi a dus la un dialog foarte tensionat între autorităţile române şi cele ungare.

Pe de altă parte, însă, atât Bucureştiul cât şi Budapesta vorbesc despre dorinţa de a evita tensiunile.Autor:
Agenţia de presă RADOR
Editor:
Alina Dobrinescu
Adăugat:
15 Februarie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza