Scăderea impozitului pe venit cu 6% "ar afecta bugetele locale"

Veniturile proprii ale municipiului Sfântu Gheorghe se vor diminua cu peste 15 milioane de lei faţă de anul trecut, respectiv cu 21%, afirmă primarul Antal Arpad.

Adăugat: 5 Noiembrie 2017
Ultima actualizare:5 Noiembrie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Scăderea impozitului pe venit cu 6%, măsură care ar urma să compenseze trecerea tuturor contribuţiilor sociale în sarcina angajatului, ar afecta serios bugetele locale, susţine primarul din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad.

El cere Guvernului măsuri de corecţie pentru ca primăriile să nu rămână fără bani.

Antal Arpad a declarat că decizia guvernului de a reducere impozitul pe venit de la 16% la 10% este salutară, însă, din păcate, cei care au venit cu această propunere nu au făcut un studiu de impact asupra bugetelor locale şi judeţene.

Potrivit calculelor sale, în situaţia dată, veniturile proprii ale municipiului Sfântu Gheorghe se vor diminua cu peste 15 milioane de lei faţă de anul trecut, respectiv cu 21%.

Primarul Antal Arpad a mai menţionat că va ridica această problemă în cadrul Comitetului Director al Asociaţiei Municipiilor din România.

"Această decizie afectează într-un mod catastrofal bugetele locale şi judeţene. Trebuie să vină cu o soluţie guvernul pentru că, dacă nu, practic se iau bani şi bani foarte mulţi de la autorităţile locale. Dacă se ia 30% din această sumă, închide primăriile", a spus Antal Arpad.

Reducerea impozitului pe venit ar urma să intre în vigoare odată cu trecerea tuturor contribuţiilor sociale în sarcina angajatului, ambele măsuri fiind parte a proiectului de modificare a Codului Fiscal, ce ar putea să fie discutat de guvern în şedinţa specială de mâine.Autor:
Oana Negrea
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
5 Noiembrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza