Sarkozy şi Merkel, în topul personalităţilor politice europene. Vezi grafic

Din chestionarea a 4,217 oameni în Franţa, Germania, Spania, Marea Britanie şi Italia, a reieşit că Merkel şi Sarkozy sunt cei mai populari lideri europeni, dar şi extremele în materie de cât sunt de apreciaţi în acelaşi timp.

Adăugat: 9 Martie 2012
Ultima actualizare:9 Martie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Dintre liderii principalelor cinci state vest-europene, cancelarul german Angela Merkel este cea mai apreciată personalitate politică, iar preşedintele francez Nicolas Sarkozy reiese a fi cel mai puţin plăcut şef de stat, potrivit unui sondaj realizat în Franţa, Germania, Italia, Marea Britanie şi Spania, citează Agerpres.

Dacă Nicolas Sarkozy şi Angela Merkel se bucură de o notorietate comparabilă la nivelul celor cinci ţări (93% pentru primul şi 92% pentru cea de a doua), în schimb şeful statului francez a obţinut 33% opinii favorabile şi 58% nefavorabile, în timp ce şefa guvernului de la Berlin este creditată cu 50% opinii favorabile şi 41% nefavorabile.

Premierul britanic David Cameron este cunoscut de 88% dintre persoanele chestionate şi beneficiază de un scor identic - 41% - opinii favorabile şi nefavorabile.

Dintre cele două personalităţi nou apărute pe scena internaţională, prim-ministrul italian Mario Monti este cunoscut de 74% dintre participanţii la anchetă şi 36% au o părere pozitivă, la fel şi pentru părerile negative.

Spaniolul Mariano Rajoy este cel mai puţin cunoscut dintre cei cinci lideri vest-europeni (63%).

El obţine 27% opinii favorabile şi 34% nefavorabile.

Grafic de popularitate

Ancheta a fost realizată de institutul pentru sondarea opiniei publice BVA pentru cotidianul francez "20minutes", în Marea Britanie, Franţa, Germania, Italia  şi Spania, între 20 şi 29 februarie, pe internet, pe un eşantion reprezentativ de 4.217 persoane în vârstă de peste 15 ani, prin metoda cotelor.
 Autor:
Alice Vasiloiu
Editor:
Alice Vasiloiu
Adăugat:
9 Martie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza