Şapte persoane au murit în incendiul de la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa

Şapte persoane şi-au pierdut viaţa în urma unui incendiu izbucnit vineri la secţia de terapie intensivă a Spitalului de Boli Infecţioase din Constanţa.

Adăugat: 2 Octombrie 2021
Ultima actualizare:2 Octombrie 2021

Politica Romaneasca
Foto: Incendiu la Secţia ATI a Spitalului de Boli Infecţioase din Constanța. FOTO: ISU Constanta.
trimite pe mail

Cauzele tragediei nu au fost stabilite, însă mai multe controale făcute în ultimii ani au descoperit o serie de deficienţe şi improvizaţii.

Este al treilea astfel de eveniment care are loc în mai puţin de un an în România, după incendiile de la Piatra Neamţ şi de la Matei Balş din Capitală.

Martorii de la Constanţa au fost marcaţi de cele întâmplate, după cum relatează corespondentul RRA Sorin Cealera.

Reporter: Au fost clipe de groază la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa, unde şapte dintre cei 10 pacienţi cu COVID internaţi la Terapie Intensivă şi-au găsit sfârşitul în incendiul care a afectat o suprafaţă de peste 300 de metri pătraţi. Echipele de salvatori de la ISU Constanţa şi din trei judeţe limitrofe au intervenit prompt pentru a evacua toţi pacienţii, iar peste 30 de echipaje ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă şi SMURD au fost mobilizate pentru a transporta 113 persoane, dintre care patru copii, la spitalele din teritoriu. Cauza producerii incendiului este în curs de cercetare, dar şeful DGSU, Raed Arafat, a confirmat existenţa unor deficienţe la ultimul control efectuat de ISU Dobrogea.

Raed Arafat: Au fost constatate anumite nereguli, care se referă la instalaţiile electrice şi unele improvizaţii, siguranţe dezechilibrate. S-a constatat nefuncţionalitatea instalaţiei de semnalizare a incendiului. Existau în spital senzori pentru oxigen, dar instalaţia de detectare a incendiului nu exista.
Reporter: Tragedia a stârnit indignare în rândul rudelor pacienţilor decedaţi, care dau vina pe sistemul medical şi pe incapacitatea autorităţilor de a rezolva această problemă după episoadele similare de la Piatra Neamţ şi Bucureşti.


 Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
2 Octombrie 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza