Săptămâna protestelor. Ziua a II-a

Salariaţii de la Metrou au intrat marţi în grevă, între orele 4,00 şi 12,00, cu patru ore mai puţin decât anunţaseră anterior.

Adăugat: 1 Iunie 2010
Ultima actualizare:1 Iunie 2010

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Sindicatele din Educaţie şi Administraţie au anunţat iniţial că luni a fost doar prima zi de grevă şi că protestul va continua pe termen nelimitat.

Bucureştenii au fost anunţaţi că se vor confrunta cu o grevă în transportul în comun, marţi. Salariaţii de la Metrou sunt în grevă, dar doar până la ora 12:00, cu patru ore mai puţin decât s-a anunţat anterior.

Greviştii au cedat solicitării unei fundaţii care organizează un concert umanitar pentru construirea noului spital Marie Curie.


În ce priveşte transportul în comun de suprafaţă, toate mijloacele de transport circulă, deşi luni, se luase decizia să circule doar autobuzele.

Proteste şi în ţară


În ţară continuă protestele din sănătate, educaţie şi administraţie, dar este greu de spus în ce proporţie.


Liderii de sindicat din învăţământ declară continuarea grevei generale, dar din ce în ce mai mulţi profesori se întorc la catedră, fie pentru a nu-şi pierde locurile de muncă, fie pentru că au contastat că demersul nu a avut succes.


Unii, cum este cazul celor din sindicatul preuniversitar Teleorman, au renunţat încă de luni de la prânz la protest.


În administraţie, greva generală se va ţine până la dezbaterea moţiunii de cenzură împotriva guvernului, respectiv până la adoptarea ei, pentru că acesta este de fapt scopul acţiunii, anunţă liderul Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie, contrazis însă de activitatea neîntreruptă din unele primării.


Personalul medical începe pichetarea prefecturilor în Bucureşti şi în principalele oraşe ale ţării, spune liderul SANITAS.Autor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
1 Iunie 2010


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza