Săptămână decisivă pentru rectificarea bugetară

Proiectul rectificării bugetare ar urma să fie aprobat vinerea viitoare, într-o şedinţă specială de guvern.

Adăugat: 22 August 2021
Ultima actualizare:22 August 2021

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Proiectul rectificării bugetare ar urma să fie aprobat vinerea viitoare, într-o şedinţă specială de guvern.

Pe ordinea de zi a executivului pentru săptămâna care începe se mai află şi alte programe, precum cel intitulat "Anghel Saligny" destinat asfaltărilor şi reţelelor de canalizare.

Premierul Florin Cîţu spunea că este un program prin care autorităţile locale vor putea să pună în practică proiecte de asfaltare de drumuri şi de canalizare, un proiect care va beneficia de un buget de 50 de miliarde şi se va întinde pe minimum şase ani.

Florin Cîţu: Din punctul meu de vedere, şi am spus asta încă de la începutul acestui mandat, este inadmisibil ca astăzi, în 2021, să nu avem drumuri asfaltate în toate localităţile, să nu avem canalizare sau apă, lucruri de bază pe care trebuia să le facem sau puteam să le avem până acum făcute. El va fi implementat de toate autorităţile locale. Deci este un program care dezvoltă România.

Un alt proiect de ordonanţă care se va afla pe masa executivului va permite suplimentarea sumelor din PNDL 2, acolo unde este cazul, spunea şefului executivului, şi anume, acolo unde este nevoie de bani pentru a se încheia investiţiile începute, încă de departe subiectul care suscită cel mai mare interes este rectificarea bugetară care ar urma să fie aprobată vineri, într-o şedinţă specială.

Potrivit premierului, deficitul bugetar trebuie să fie redus sub 7,16 procente din Produsul Intern Brut.

El a explicat că la rectificare cei mai mulţi bani se vor îndrepta spre Ministerul Sănătăţii, şi anume, 3,7 miliarde de lei.

Florin Cîţu: Din care 1,9 miliarde pentru achiziţiile de vaccinuri, medicamente, de reluare a programelor naţionale de sănătate, cheltuieli de personal şi 1,8 miliarde lei transferul pentru echilibrarea bugetului Fondului naţional unic de sănătate.

Alte ministere care vor beneficia de importante sume la rectificarea vor fi Ministerul Finanţelor, Dezvoltării, Educaţiei, Investiţiilor şi Energiei.Autor:
Petruţa Obrejan
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
22 August 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza