SANITAS continuă greva generală

Sindicatul SANITAS anunţă continuarea grevei generale şi pe 1 noiembrie, până la votul final din plenul Camerei Deputaţilor când ar urma să fie adoptate amendamentele la OUG 20 pe 2016.

Adăugat: 1 Noiembrie 2016
Ultima actualizare:1 Noiembrie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

''După prima zi de grevă generală organizată de Federaţia SANITAS în unităţile sanitare din toate judeţele ţării au apărut premize favorabile: în şedinţa reunită a Comisiilor de muncă şi de buget din Camera Deputaţilor amendamentele noastre la OUG 20 pe 2016 au fost aprobate.

Astfel, introducerea categoriilor omise din OUG 20 pe 2016 în grilele noului document legislativ (personalul TESA, angajaţii din DSP-uri, etc), calcularea sporurilor la salariul din 2016 pentru tot personalul medico-sanitar, echilibrarea veniturilor salariaţilor din clinic şi neclinic, introducerea grilelor de salarizare la nivelul spitalelor neclinice pentru lucrătorii din asistenta socială, etc, pot deveni realitate'', se arată într-un comunicat al organizaţiei.

Ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, a afirmat recent, referitor la modificarea ordonanţei 20 pe 2016 privind salarizarea din sectorul bugetar, că Executivul nu poate promova cu 180 de zile înainte de expirarea mandatului acte normative privind creşterea pensiilor şi salariilor, potrivit legii privind responsabilitatea fiscal-bugetară.

El a susţinut că amendarea ordonanţei 20 astfel încât să fie acordate unele sporuri la sectorul de sănătate ar lăsa în spate familii ocupaţionale care în acest moment au un nivel de salarizare redus.Autor:
Florin Lepădatu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
1 Noiembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza