Sanitas ameninţă cu greva generală

Federaţia Sanitas a atras tenţia guvernului că situaţia în care se află sistemul sanitar românesc trebuie reglementată şi a avertizat că lipsa unui răspuns va duce la declanşarea grevei generale.

Adăugat: 7 Mai 2016
Ultima actualizare:7 Mai 2016

Politica Romaneasca
Foto: arhiva
trimite pe mail

Sindicaliştii au anunţat că dacă nu le vor fi soluţionate revendicările săptămâna viitoare vor picheta Ministerele Muncii, Finanţelor şi Sănătăţii, se aratgă în comunicatul remis presei.

Amintim că Sanitas cere eliminarea inechităţilor salariale pentru toţi angajaţii din sistemul sanitar şi de asistenţă socială, creşterea salariilor cu 25%, acordarea anul acesta a sporurilor specifice medicilor şi pentru perioada orelor de gardă, precum şi adoptarea unui nou regulament de sporuri pentru sistemul sanitar şi de asistenţă socială.

Sindicaliştii mai solicită respectarea normativelor de personal, deblocarea şi finanţarea posturilor de specialitate, dar şi alocarea unui procentaj de 6% din PIB pentru sănătate - se mai arată în comunicat.

Amintim că sute de persoane au manifestat ieri în centrul capitalei faţă de problemele cu care se confruntă sistemul sanitar.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
7 Mai 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza