Sanitas a decretat grevă generală pe termen nelimitat

În spitalele din ţară este grevă generală.

Adăugat: 31 Octombrie 2016
Ultima actualizare:31 Octombrie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Personalul afiliat federaţiei Sanias prostează pe termen nelimitat.

Activitatea medicală va fi asigurată cu o treime dintre angajaţi - spune prim-vicepreşedintele federaţiei, Marius Sepi, iar cazurile urgente nu vor fi afectate.

"De luni dimineaţa, Sanitasul intră în grevă în toate unităţile în care noi avem reprezentanţi. Sunt peste 480.000 de oameni şi care au semnat pentru grevă; probabil că în timpul grevei vor fi mult mai mulţi oameni şi se vor organiza pichete de grevă în faţa tuturor unităţilor Sanitas", a spus el.

Amendamentele sindicaliştilor depuse la Parlament la Ordonanţa 20 au în vedere includerea unor categorii de personal din sistemul sanitar, dar şi anumite corecţii pe grilele de salarizare, de care vor beneficia aproximativ 400.000 de familii.

"Am cerut doar să se facă dreptate pentru toate categoriile profesionale care au fost excluse cu bună ştiinţă din Ordonanţa 20: colegii noştri din Tehnic-Administrativ, personalul din creşe şi grădiniţe, medicina şcolară şi funcţionarii publici din direcţiile de sănătate publică, cum, de asemenea, în amendamentele depuse la Parlament am solicitat corecţii pe grilele de salarizare, în aşa fel încât cei rămaşi foarte jos să fie aduşi mult mai aproape decât maximum pe grilă", a menţionat Sepi.

Astăzi, de la ora 16:00, Comisiile de muncă şi buget-finanţe din Camera Deputaţilor se vor întâlni în şedinţă comună pentru a se pronunţa cu privire la Ordonanţa 20, pentru care Camera Deputaţilor este cea decizională, iar în cazul unui raport favorabil cu privire la amendamentele aduse de sindicalişti, aceştia ar putea renunţa la formele de protest.Autor:
Marilena Frâncu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
31 Octombrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza