Sancţiuni drastice pentru comercianţii care nu emit bonuri fiscale

De la 1 martie, comercianţii riscă să-şi vadă magazinele închise, dacă nu emit bonuri fiscale.

Adăugat: 1 Martie 2015
Ultima actualizare:1 Martie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

 În plus, ei vor primi şi amenzi foarte mari. Este una dintre măsurile luate recent de guvern în încercarea de a reduce evaziunea fiscală şi de a creşte încasările din TVA.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a anunţat că inspectorii Direcţiei Antifraudă vor sigila de la 1 martie, punctele de lucru ale comercianţilor prinşi că nu utilizează casele de marcat fiscale sau nu emit bon fiscal pentru toate bunurile sau serviciile prestate.

Magazinele vor fi închise pentru o perioadă cuprinsă între o lună şi trei luni, timp în care pe uşa firmei este lipit si un anunţ cu un text incriminator.

Patronii vor primi amenzi cuprinse între 10.000 şi 15.000 lei.

În plus, sunt confiscate şi toate sumele care nu pot fi justificate, descoperite la control, avertizează Fiscul, într-un comunicat.

Este ultima măsură luată de autorităţi pentru oprirea evaziunii fiscale şi pentru creşterea încasărilor din TVA şi vine în contextul intenţiei guvernului de a reduce fiscalitatea încă de anul acesta.

Datele statistice arată că guvernul strânge pe an 50 de miliarde de lei din TVA, deşi suma ar fi trebuit să fie chiar dublă.

Totuşi, în luna ianuarie, veniturile din TVA au crescut cu peste 18%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit Ministerului Finanţelor.Autor:
Costin Grigore
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
1 Martie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza