Sănătatea, "unul dintre domeniile grav afectate de corupție"

Cazuri precum Spitalul de Arşi sau Hexi Pharma nu sunt izolate în România, iar autorităţile trebuie să intervină ferm pentru a le stopa.

Adăugat: 19 Iulie 2016
Ultima actualizare:20 Iulie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Conferin'a privind lansarea Strategiei Naționale Anticorupție
trimite pe mail

Sănătatea este unul dintre domeniile grav afectate de corupţie şi ni s-a demonstrat că aceasta ucide la propriu, a subliniat premierul Dacian Cioloş astăzi, cu ocazia lansării în dezbatere publică a noii Strategii Naţionale Anticorupţie.

Cazuri precum Spitalul de Arşi sau Hexi Pharma nu sunt izolate în România, iar autorităţile trebuie să intervină ferm pentru a le stopa.

Ministrul justiţiei, Raluca Prună, a explicat la rândul său că noua strategie îşi propune să-i educe, dar şi să îi pedepsească pe cei care au greşit în faţa societăţii.

"Să ne asigurăm că nu este un comportament lucrativ să trăim din infracţiuni şi că dacă, bun, trăim din infracţiuni, societatea este echipată să ia înapoi ceea ce i s-a furat societăţii. O dată ce s-a adoptat această strategie, eu, ca ministru, am două obiective foarte mari: să mă asigur că Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Disponibilizate realmente va funcţiona aşa cum spune legea şi, doi, că vom reuşi la nivel de legislaţie să transpunem Directiva 42/2014 astfel încât să facem posibilă confiscarea extinsă", a spus Raluca Prună.

Noua Strategie Naţională Anticorupţie se află în dezbatere publică până pe 29 iulie şi urmeză să fie adoptată de guvern în şedinţa din 10 august.Autor:
Cătălin Purcaru
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
19 Iulie 2016
Ultima actualizare:
20 Iulie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza