Sănătatea şi Apărarea, principalele beneficiare ale rectificării

O a treia rectificare bugetară, aprobată ieri, în mod excepţional de Guvern, aduce mai mulţi bani pentru Sănătate şi Apărare şi asigură sumele necesare pentru drepturile salariale restante ale personalului din sectorul bugetar.

Adăugat: 4 Decembrie 2014
Ultima actualizare:4 Decembrie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

O absorbţie mai bună a fondurilor europene şi încasările suplimentare de la buget au făcut posibilă această rectificare pozitivă, a explicat prim-ministrul, Victor Ponta.

Se fac plăţi de 4,4 miliarde de lei, din care mai mult de jumătate, pentru drepturile câştigate în instanţă de salariaţii din sectorul bugetar.

Sume suplimentare sunt destinate şi achitării datoriilor pe care le au autorităţile locale şi unele spitale, dar şi pentru despăgubirile stabilite în sarcina Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor.

Pentru prima dată, arieratele bugetului de stat şi ale bugetelor locale vor fi egale cu zero la sfârşitul anului.

Ministrul delegat pentru buget, Darius Vâlcov, a precizat că, prin această rectificare, bugetul pe 2015 este degrevat de plăţi de peste 1 miliard de euro.

"Atât FMI, cât şi Comisia Europeană susţin proiectul de rectificare şi apreciază faptul că guvernul a reuşit să devanseze onorarea unor obligaţii de plată şi titluri executorii în 2014, creând astfel un spaţiu fiscal pentru 2015", a spus Darius Vâlcov:

Sume importante se duc, de asemenea, către Armată, Metrorex sau SRI, dar şi pentru plata primei de stat către bănci sau a drepturilor asistenţilor personali.

Ministrul Darius Vâlcov a precizat că, pentru a putea aproba o a treia rectificare bugetară, Guvernul a adoptat mai întâi o ordonanţă, cu măsuri derogatorii de la Legea responsabilităţii fiscale şi de la cea a finanţelor publice.Autor:
Angela Matei
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
4 Decembrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza