Salarizarea bugetarilor va fi stabilită prin Legea salarizării unitare

Premierul Florin Cîţu spune că a fost de acord cu creşterea bugetului, dar a cerut în schimb reformă la nivelul companiilor de stat.

Adăugat: 14 Februarie 2021
Ultima actualizare:14 Februarie 2021

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Salarizarea bugetarilor va fi stabilită, în acest an, când va fi modificată legea salarizării unitare, a declarat sâmbătă premierul Florin Cîţu.

Şeful executivului a făcut o serie de precizări legate de proiectul bugetului de stat aflat în prezent în dezbatere publică.

Premierul Florin Cîţu vrea performanţă din partea miniştrilor şi anunţă că la jumătatea anului se va face o evaluare a execuţiei bugetare cu mandatele pe masă.

Şeful executivului a precizat că, în discuţiile despre buget, toţi miniştrii au cerut mai mulţi bani.

Florin Cîţu spune că a fost de acord cu creşterea bugetului, dar a cerut în schimb reformă la nivelul companiilor de stat.

Florin Cîţu: Aş vrea să văd şi execuţie, vreau să văd şi performanţă, vreau să văd şi acea reformă a companiilor de stat şi cum nu am primit până acum nici un program de restructurare a acestor companii vom face acest lucru prin legea bugetului. Am plafonat cheltuielile de natură salarială pentru anul 2021 la nivelul celor din 2020.

Florin Cîţu s-a arătat surprins de discuţiile din spaţiul public în ceea ce priveşte alocările bugetare şi a dat ca exemplu sănătatea. El a precizat că ministerul a primit mai mulţi bani decât anul trecut.

Florin Cîţu: La Ministerul Sănătăţii sunt 11,4 miliarde de lei. Execuţia de anul trecut este de 10,7 miliarde de lei. Acum, dacă mă uit la întreg sectorul sănătăţii şi bag şi spitale şi Casa de Sănătate, avem anul acesta 56,9 miliarde de lei, deci nu văd cum a ieşit în spaţiul public că sunt mai puţini bani la sănătate.

Premierul a mai anunţat că anul acesta Legea salarizării bugetare va fi refăcută, precizând că nu va susţine acele sporuri care nu sunt acordate pe criterii de performanţă.

Florin Cîţu a reamintit că guvernul pe care îl conduce şi-a propus patru reforme: salarizarea, pensiile, educaţia şi administrarea fiscală.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
14 Februarie 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza