Salariul minim brut ar urma să crească din 2022

Aproximativ două milioane de persoane ar putea beneficia, din ianuarie anul viitor, de o majorare cu 138 de lei a salariului minim.

Adăugat: 29 Septembrie 2021
Ultima actualizare:29 Septembrie 2021

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Salariul minim brut ar urma să crească cu aproape 11% de la începutul anului viitor.

Este propunerea făcută ieri de Guvern în Consiliului Naţional Tripartit, dar care nu a mulţumit nici patronatele, ce voiau ca majorarea să fie mai mică, şi nici sindicatele care se tem că inflaţia va continua să crească destul de mult până la sfârşitul anului. minim, iar creşterea propusa ieri înseamnă ca ar urma sa câştige net puţin peste 1.500 de lei.

Aproximativ două milioane de persoane ar putea beneficia, din ianuarie anul viitor, de o majorare cu 138 de lei a salariului minim, spunea ministrul muncii, Raluca Turcan, care explicat că varianta aflată în lucru pleacă de la propunerea sindicatelor şi patronatelor.

Raluca Turcan: Înseamnă o majorare de la 2.300 la 2.550. or putea beneficia aproximativ 1.970.000 de oameni care în momentul de faţă se află cu venituri până la acest plafon, ceea ce înseamnă 34,7 la sută din numărul total de salariaţi activi.

O nouă reuniune a Consiliului Naţional Tripartit pentru Dialog Social va fi şi săptămâna viitoare - spunea preşedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, întrucât sunt foarte multe aspecte de discutat, inclusiv formula de calcul a salariului minim.

Bogdan Hossu: Inflaţia care este luată în calcul pentru 10,9 este de 5%, iar dacă ţinem cont de estimatul Băncii Naţionale şi de situaţia în fapt, probabil vom termina anul cu 7%.

Patronatele cred că majorarea salariului minim cu 10,9 procente este una foarte mare, propunerea lor fiind doar opt procente.Autor:
Petruţa Obrejan
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
29 Septembrie 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza