Salariul medicilor rezidenţi va creşte substanţial

Autoritățile anunță creșterea salariilor medicilor rezidenți, pentru ca aceștia să rămână în România.

Adăugat: 12 Martie 2017
Ultima actualizare:12 Martie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Salariul medicilor rezidenţi va creşte substanţial începând de anul viitor, iar personalul medical nu va mai fi tentat să plece din România.

Afirmaţia a fost făcută, ieri, la Târgu Mureş, la o adunare a studenţilor la medicină de către preşedintele Comisiei de sănătate din Camera Deputaţilor, social-democratul Florin Buicu.

"Îmi doresc ca de la 1 inuarie 2018 fiecare din rezidenţii din primul an să aibă acei 1.200 de euro salariu de încadrare. Este probabil măsura prin care tinerii vor rămâne în România. Vom avea medici şi cei care acum şi astăzi sunt studenţi să aibă posibilitatea să-i trateze pe români în România", a spus Florin Buicu.

Legea salarizării unitare va fi adoptată până la 1 iulie, iar creşterile salariale se vor face gradual până în 2021, a anunţat recent, ministrul muncii, Lia Olguţa Vasilescu, după discuţiile purtate săptămâna aceasta cu sindicatele din Sănătate.

Ea precizat că primele majorări vor fi aplicate de la 1 ianuarie anul viitor.  

Sindicaliştii din Sănătate susţin că legea salarizării unitare este una bună, iar sumele prevăzute acolo pentru creşterile salariale îi mulţumesc.

Majorările aplicate anul viitor pentru cea mai mare parte a personalului medical vor ajunge până la 60%, spune liderul de sindicat al Federaţiei Sanitas, Leonard Bărăscu.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
12 Martie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza