Salariile profesorilor "ar putea crește de la 1 decembrie"

Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, anunță că mâine va avea loc runda finală de negocieri cu reprezentanţii sindicatelor din învăţământ pentru a stabili procentul de creştere a salariilor.

Adăugat: 11 Octombrie 2015
Ultima actualizare:11 Octombrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației
trimite pe mail

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, anunţă o reformă a programei şcolare, care va începe din 2017 şi se va încheia în 2020.

Noile programe ar urma să schimbe accentul de pe acumularea de informaţii pe dobândirea de competenţe, dar pentru ca acest lucru să se întâmple, trebuie ca şi mentalitatea profesorilor să fie alta.

"Suntem vârf detaşat la numărul de ore petrecut de copiii noştri pentru rezolvarea temelor de casă. În schimb, la numărul de ore petrecute în şcoală stăm foarte rău. Profesorii trebuie să înţeleagă că ora la clasă nu este destinată exclusiv predării. Ai predat 50 de minute după care ai dat o întreagă listă de teme pe care elevul trebuie să o rezolve acasă. În cadrul acestor 50 de minute, trebuie să iasă cu copiii şi în parc să le arate frunzele, să realizeze şi evaluări parţiale, trebuie să realizeze foarte multe lucrări. Nu să fie o simplă maşină de predat, de transmitere de informaţii. Asta trebuie să se schimbe", a declarat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Cîmpeanu a mai spus că salariile profesorilor ar putea creşte de la 1 decembrie.

Într-un interviu pentru ProTv, el a precizat că mâine va avea loc runda finală de negocieri cu reprezentanţii sindicatelor din învăţământ pentru a stabili procentul de creştere, peste cele două majorări deja aplicate anul acesta de 5% în luna martie şi alte 5%, luna trecută.Autor:
Radio România
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
11 Octombrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza