Salariile medicilor rezidenţi "vor creşte progresiv"

Creşterile salariale pentru medicii rezidenţi se vor face prin rectificări bugetare şi prin acordarea unor burse.

Adăugat: 16 Octombrie 2013
Ultima actualizare:16 Octombrie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Salariile medicilor rezidenţi vor creşte progresiv până în 2014, s-a stabilit în cadrul unei întâlniri între reprezentanţii Ministerelor Sănătăţii şi Finanţelor şi cei ai sindicatelor din sistemul sanitar.

Potrivit vicepremierului Daniel Chiţoiu, creşterile salariale se vor face prin rectificări bugetare şi prin acordarea unor burse de către Ministerul Sănătăţii.

Daniel Chiţoiu a mai spus că Guvernul are în vedere şi alocarea a 5% din Produsul Intern Brut sistemului medical. 

"Sumele alocate per total sănătăţii în anul 2014 vor fi mai mari faţă de 2013. Noi ne dorim ca aceste sume ca pondere în PIB să ducă spre 5% în 2014, dar această decizie va fi o decizie politică, la nivelul guvernului", a spus Daniel Chiţoiu. 

Vicepreşedintele Federaţiei Sanitas, Marius Sepi, a precizat că la întâlnirea  s-a vorbit şi de rectificarea bugetară de la sfârşitul lunii, dar şi despre clădirile spitalelor care nu pot fi înstrăinate. 

"Am discutat explicit inclusiv de rectificarea de la sfârşitul acestei luni tocmai pentru a putea acoperi funcţionarea spitalelor din România şi domnii miniştri ne-au dat speranţe în aşa fel încât să acoperim sumele necesare pentru această doleanţă a noastră. În continuare, sunt anumite divergenţe legate de statutul spitalelor şi în acest sens oficial o să-l rog pe domnul ministru să accepte să reluăm problema statutului în sensul în care indubitabil să reiasă că spitalele rămân în proprietatea statului şi că nu se pot întâmpla altfel de lucruri", a spus Marius Sepi. 

Potrivit redactorului nostru Adriana Turea, protestele Coaliţiei Profesioniştilor din Sănătate vor continua până la apariţia în Monitorul Oficial a legislaţiei care să prevadă mărirea salariilor pentru medicii rezidenţi.Autor:
Radio România
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
16 Octombrie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza