Salariile din Sănătate cresc cu 25%

Premierul Victor Ponta a anunţat, în debutul şedinţei de guvern, creşterea salariilor din sistemul sanitar începând cu luna octombrie.

Adăugat: 26 August 2015
Ultima actualizare:26 August 2015

Politica Romaneasca
Foto: Victor Ponta, premierul României
trimite pe mail

Angajaţii din sistemul sanitar vor avea 25% în plus la salarii din luna octombrie, potrivit unui proiect de ordonanţă de urgenţă aprobat de Guvern.

Executivul încearcă să găsească soluţii şi pentru o eventuală creştere a salariilor din Educaţie.

Creşterea salariilor din domeniul sanitar trebuie să meargă în paralel cu reformarea sistemului, este de părere premierul Victor Ponta.

El i-a cerut acest lucru ministrului Nicolae Băncioiu, nu înainte de a spune că toate salariile actuale ale cadrelor medicale vor fi majorate cu 25% de la 1 octombrie. 

"E vorba de salariile actuale, 25% la salariile actuale, nu la alte calcule, nu la alte poveşti, pentru toată lumea în sistemul sanitar. Este nevoie şi sper să am sprijin în continuare de creşterea veniturilor celor care lucrează în sistemul medical. În acelaşi timp, însă, în paralel cu reformele importante şi introducerea cardului de sănătate a fost şi este o reformă importantă, dar cred că mai este în continuare mult de făcut şi domnul ministru Bănicioiu şi preşedintele Casei şi ceilalţi mergem mână în mână creşteri salariale cu reformă în sistem",  a spus premierul.

În acest context, premierul Victor Ponta a susţinut şi necesitatea identificării unor soluţii şi pentru personalul din învăţământ.

De altfel, premierul Victor Ponta crede că Educaţia şi Sănătatea, două domenii prioritare, trebuie să meargă în acelaşi ritm şi în ceea ce priveşte salarizarea.

Pe de altă parte, premierul crede că săptămâna viitoare Parlamentul va vota Codul fiscal, un cod foarte bine făcut şi care vine într-un context bun de relaxare economică.

El a precizat că au fost trimise deja liderilor politici care vor discuta mâine în coaliţie toate cifrele şi datele economice şi îi sfătuieşte să ţină cont de acestea şi nu de interesele de partid.

În final, Victor Ponta a anunţat că în acestă seară va pleca la Chişinău urmând ca mâine, de Ziua Independenţei Republicii Moldova, să aibă o serie de întrevederi şi discuţii cu preşedintele statului, Nicolae Timofti, şi premierul Valeriu Streleţ.Autor:
Petruţa Obrejan
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
26 August 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza