Salariile din Educaţie, mărite în ultima şedinţă de guvern

Unicul punct de pe ordinea de zi a ultimei şedinţe de guvern prezidate de Victor Ponta, a fost adoptarea ordonanţei de urgenţă privind creşterile salariale pentru angajaţii din educaţie.

Adăugat: 4 Noiembrie 2015
Ultima actualizare:4 Noiembrie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Premierul Victor Ponta a demisionat, astăzi, din fruntea Guvernului, în urma protestelor care au avut loc aseară, după tragedia de la clubul Colectiv.

El a explicat că ar fi fost o greşeală să ignore nemulţumirea oamenilor şi şi-a exprimat speranţa că prin depunerea mandatului său se va reveni la raţiune şi normalitate.

În această după-amiază, Victor Ponta a condus ultima şedinţă a cabinetului său.

Salariile din Educaţie, mai mari cu 15%

Unicul punct de pe ordinea de zi a fost adoptarea ordonanţei de urgenţă privind creşterile salariale pentru angajaţii din educaţie, care vor fi de 15% de la 1 decembrie.

Premierul demisionar, Victor Ponta, îşi doreşte ca viitorul guvern să fie mai performant decât executivul pe care la condus timp de patru ani.

El a afirmat, astăzi, în ultima şedinţă de guvern susţinută la Palatul Victoria, că următorul executiv are la dispoziţie toate resursele şi stabilitatea economică necesară pentru obţinerea unor performanţe mai bune.  

"Îmi doresc ca viitorul guvern să fie şi mai bun decât cel din ultimii patru ani. Are vistieria plină, are plătite salarii, pensii, tot ceea ce trebuie de făcut, nu cum am primit noi atunci când am preluat guvernarea. Însă dacă avem perioadă lungă de instabilitate se strică absolut tot şi de aceea îmi doresc ca toate forţele politice să găsească rapid o soluţie stabilă până la alegerile din decembrie 2016", a spus Ponta.

În opinia premierului demisionar Victor Ponta, toţi miniştrii din cabinetul său ar trebui să facă parte din guvernul interimar deoarece au dovedit că sunt capabili să obţină performanţe în domeniile pe care le coordonează.

În şedinţa de guvern din această după amiază, ultima a cabinetului condus de Victor Ponta, a fost adoptată o ordonanţă de urgenţă prin care salariile cadrelor didactice vor fi majorate la acelaşi nivel cu salariile angajaţilor din sistemul sanitar.  

După ce şi-a anunţat demisia, Victor Ponta a precizat că îl propune ca premier interimar pe ministrul Apărării, Mircea Duşa.Autor:
Alin Şerbănescu
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
4 Noiembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza