Salariile din Educaţie cresc cu 15% din decembrie

Peste 300 de mii de persoane care muncesc în sistemul educaţional românesc, personal didactic şi nedidactic, vor primi de la 1 decembrie o majorare salarială de 15%.

Adăugat: 12 Octombrie 2015
Ultima actualizare:12 Octombrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei. Sursa: Agerpres
trimite pe mail

Ministrul Educaţiei, Sorin Câmpeanu a anunţat o nouă majorare în acest an a salariilor din învăţământ pentru toate categoriile de personal.

Declaraţia a fost făcută după discuţiile pe care ministrul le-a avut astăzi cu sindicatele din Educaţie. 

Peste 300 de mii de persoane care muncesc în sistemul educaţional românesc personal didactic şi nedidactic vor primi de la 1 decembrie o majorare salarială de 15%, a anunţat ministrul Sorin Câmpeanu.  

El a precizat că majorările salariale din învăţământ numai în acest an înseamnă aproximativ 26,7 procente, iar efortul bugetar pentru această ultimă măsură de 1,7 miliarde lei.

În plus, ministrul Sorin Câmpeanu a precizat că această majorare salarială nu este legată de Legea salarizării, astfel că, atunci când vor creşte salariile, vor creşte şi cele din sistemul de învătământ, dar şi din sistemul sanitar.

Reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor Libere din Invăţământ şi Alma Mater, Simion Hăncescu şi Anton Hadăr, spuneau că prin această majorare salarială un profesor debutant va primi un salariu brut, de la 1 decembrie, de la 1380 de lei la 1580, iar un profesor cu 40 de ani de activitate şi gradul I salariul acestuia va ajunge la aproximativ 3500 de lei.Autor:
Petruţa Obrejan
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
12 Octombrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza