Salariile demnitarilor și Codul Fiscal, pe masa coaliției

PSD critică atitudinea reprezentanţilor PNL şi a copreşedintelui acestei formaţiuni, Alina Gorghiu, de a nu mai susţine Codurile fiscale și avansează ideea adoptării prin asumarea răspunderii Guvernului.

Adăugat: 19 Iulie 2015
Ultima actualizare:19 Iulie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Coaliţia de guvernare urmează să discute mâine despre ordonanţa privind salariile demnitarilor şi situaţia creată după retrimiterea în Parlament a Codului Fiscal de către preşedintele Klaus Iohannis, conform anunţului făcut joi de preşedinta Consiliului Naţional al PSD, Rovana Plumb.

Ea a criticat atitudinea reprezentanţilor PNL şi a copreşedintelui acestei formaţiuni, Alina Gorghiu, de a nu mai susţine Codurile fiscale.

"Din punctul meu de vedere, suntem în faţa unei uriaşe farse politice. Este incredibil tupeul politicianist al celor din noul PNL, care-şi reneagă propriul vot dat în Parlament. Ei nu mai recunosc acum nici că au participat la toate consultările şi dezbaterile din comisiile de specialitate, nu mai recunosc nici că au contribuit cu măsuri cuprinse în acest Cod fiscal, nu mai recunosc nici că au votat pentru adoptarea Codului fiscal", a spus Rovana Plumb.

Potrivit reporterului nostru Alexandra Cristea, Rovana Plumb a mai spus că legislaţia fiscală va fi adoptată fie prin asumarea răspunderii guvernului, fie într-o sesiune extraordinară în parlament.

Liberalii exclud însă posibilitatea adoptării noului Cod Fiscal prin asumarea răspunderii guvernului şi doresc dezbaterea actului normativ în legislativ.

"Ar fi o bătaie de joc la adresa populaţiei din România, la adresa mediului de afaceri din România să-ţi angajezi răspunderea pe o proiecţie, în condiţiile în care tu nu ai consensul forţelor politice. De ce? Pentru că nu asiguri stabilitatea legislaţiei pe termen mediu şi lung", susține Alina Gorghiu, copreşedintele PNL.

Preşedintele Klaus Iohannis a retrimis vineri la parlament noile coduri fiscale pe motiv că încalcă strategia fiscal-bugetară, programul de convergenţă şi nu au acordul FMI şi al Comisiei Europene.Autor:
Radio România
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
19 Iulie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza