Salarii majorate pentru angajaţii de la Agenţiile pentru Protecţia Mediului

Ministrul Mediului, Daniel Constantin, a anunţat, la Sibiu, că salariile angajaţilor de la Agenţiile pentru Protecţia Mediului, Garda Naţională de Mediu şi Rezervaţia Biosferei Deltei Dunării vor fi majorate cel târziu la 1 iulie.

Adăugat: 14 Martie 2017
Ultima actualizare:14 Martie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Daniel Costantin, ministrul Mediului- arhivă
trimite pe mail

Anunţul a fost făcut în urma protestelor declanşate astăzi de angajaţii mai multor agenţii de mediu din ţară, pe care ministrul le consideră justificate, întrucât, susţine el, aceşti lucrători au rămas cu cele mai mici salarii din administraţia publică.

"Din păcate, în acest domeniu, atât APM-urile, cât şi Garda Naţională de Mediu, cât şi cei care lucrează în Rezervaţia Biosferei Deltei Dunării au cele mai mici salarii din administra?ia publică românească. Există în momentul de faţă resurse în bugetul pe care îl avem pentru anul 2017 şi am speranţa că indiferent de rapiditatea cu care va fi adoptată Legea salarizării unice, cel târziu de la 1 iulie cei aproape 3000 de angajaţi pe care îi avem în cele trei instituţii să cunoască o îmbunătăţire substanţială a veniturilor salariale", a spus Constantin.

Ministrul Mediului a precizat că efortul financiar pentru această majorare salarială s-ar ridica la 32 de milioane de lei, sumă de care Ministerul dispune în bugetul alocat pentru anul acesta, notează corespondenta RRA Carmen Vulcan.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihaescu
Reporter:
Carmen Vulcan
Adăugat:
14 Martie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza