Salarii mai mari pentru 86.000 de angajați ai MAI

Salariile mici ale angajaților din MAI vor fi dublate, a anunțat președintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, Dumitru Coarnă.

Adăugat: 23 Martie 2017
Ultima actualizare:23 Martie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Dumitru Coarnă,
trimite pe mail

Angajaţii din structurile Ministerului de Interne care au salarii mici, la nivelul celui minim, de 1450 de lei, vor beneficia de creşteri începând cu 1 iulie, odată cu intrarea în vigoare a noii legi a salarizării unitare, a declarat preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, Dumitru Coarnă, după discuţii, astăzi, cu ministrul muncii, Lia Olguţa Vasilescu.

El a mai spus că 86 de mii de angajaţi vor primi această majorare.

"Doamna ministru ne-a mai promis că, în sistemul de apărare, siguranţă şi ordine publică, salariile mici de la baza piramidei - lucru pe care îl solicităm şi noi în mod frecvent şi cu intensitate maximă - vor fi dublate, vor fi peste 100% creşterile salariale, când vorbim de organigramă, agenţii şi ofiţerii de Poliţiei, cei care, practic, duc greul sistemului aici, vor fi majorări salariale de peste 100%. Aceste creşteri vor fi etapizate în patru ani", a spus Dumitru Coarnă.

Liderul sindical a precizat că a primit asigurări de la ministrul muncii că, săptămâna viitoare, va primi proiectul de lege a salarizării unitare pentru a-l analiza.

Cu toate acesta, a subliniat Dumitru Coarnă, acţiunile vor continua, aşa cum era prevăzut.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
23 Martie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza