S-au reluat plățile pe Programul Operaţional Creşterea Competitivităţii Economice

Prin acest program vor fi absorbite cele mai multe fonduri europene, pentru că în perioada următoare Comisia îi va putea rambursa României peste 400 de milioane de euro.

Adăugat: 15 Noiembrie 2015
Ultima actualizare:15 Noiembrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Marius Nica
trimite pe mail

Ministerul Fondurilor Europene anunţă că a obţinut reluarea plăţilor în Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice pentru exerciţiul financiar 2007-2013.

Ministrul de resort, Marius Nica, precizează într-un comunicat că prin acest program vor fi absorbite cele mai multe fonduri europene, pentru că în perioada următoare Comisia îi va putea rambursa României peste 400 de milioane de euro.

Anul trecut, Comisia Europeană a decis să întrerupă temporar finanţarea anumitor programe cu fonduri europene, după ce a constatat mai multe deficienţe în gestionarea acestora.

Comunicat de presă - Ministerul Fondurilor Europene

Ministerul Fondurilor Europene a obţinut reluarea plăţilor aferente POSCCE
 
Ministerul Fondurilor Europene a obţinut acordul Comisiei Europene pentru reluarea tuturor plăţilor aferente Programului Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice (POSCCE) 2007-2013.
'Decizia Comisiei Europene de a relua plăţile pentru POSCCE este un succes al Guvernului României şi confirmă eforturile depuse în echipă de Autoritatea de Management şi organismele intermediare. Estimez că POSCCE va avea cel mai mare procent de absorbtie dintre toate programele aferente perioadei 2007-2013 (peste 90%), deoarece în perioada care urmează Comisia Europeană va putea rambursa României peste 400 milioane euro pentru acest program', a declarat Marius Nica, ministrul fondurilor europene.

În lunile decembrie 2014 şi aprilie a.c, în urma unor audituri ale CE, au fost decise întreruperi temporare ale rambursărilor de la Bruxelles către România pentru trei axe ale Programului Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice. Plăţile pentru axele prioritare 1 şi 4 au fost reluate la 15 septembrie a.c, iar pentru axa 3 au fost reluate acum. Beneficiarii fondurilor nu au fost afectaţi, plăţile către cei care derulează proiecte europene fiind asigurate de la bugetul de stat.

Ministerul Fondurilor Europene este coordonatorul Instrumentelor Structurale 2007-2013 şi al fondurilor europene structurale şi de investiţii 2014-2020 în România, îndeplinind şi rolul de Autoritate de Management pentru Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice (POSCCE) 2007-2013.Autor:
Radio România
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
15 Noiembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza