S-au prelungit restricțiile anti-COVID

În Bucureşti, Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă a stabilit o singură modificare în orarul magazinelor, înainte de Florii.

Adăugat: 11 Aprilie 2021
Ultima actualizare:11 Aprilie 2021

Politica Romaneasca
trimite pe mail

La Bucureşti, dar şi în alte localităţi din ţară s-au prelungit restricţiile anti-COVID, în condiţiile menţinerii ratei ridicate de infectare cu noul coronavirus.

În Capitală, Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă a stabilit o singură modificare în orarul magazinelor, înainte de Florii.

În Capitală, rata de infectare cu noul coronavirus a ajuns la 6,39 de cazuri la mia de locuitori.

Prin urmare, populaţia trebuie să respecte în continuare măsurile restrictive de deplasare, şi anume, să nu circule în afara locuinţei în intervalul orar 22:00 - 5:00 dimineaţa, de luni până joi, în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, interdicţia aplicându-se între orele 20:00 şi 5:00 dimineaţa.

Cei care au motive întemeiate o pot face doar cu declaraţie pe proprie răspundere.

Rămâne neschimbat şi programul operatorilor economici care desfăşoară activităţi comerciale, cu o singură excepţie - în vinerea care precede Duminica Floriilor, magazinele vor fi deschise până la ora 20:00 şi nu până a ora 18:00, aşa cum este acum în cele trei zile de la sfârşitul săptămânii.

De luni până joi, orarul centrelor comerciale şi al micilor magazine se păstrează acelaşi, între 5:00 şi 21:00.

Cei care fac livrări la domiciliu pot desfăşura activitatea în regim normal de muncă, respectând normele de protecţie sanitară.

Amintim că de Paştele Ortodox este permisă ieşirea din case între orele 20:00 şi 2:00, pentru a participa la slujbele reluigioase. Autor:
Constanța Comănici
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
11 Aprilie 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza