S-a decis. Klaus Iohannis, candidatul Alianţei Creştin Liberale la prezidenţiale

Biroul Politic Naţional comasat PNL-PDL a decis, luni, desemnarea liderului liberalilor, Klaus Iohannis, drept candidat al Alianţei Creştin Liberale la alegerile prezidenţiale.

Adăugat: 11 August 2014
Ultima actualizare:11 August 2014

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, candidatul Alianţei Creştin Liberale la alegerile prezidenţiale
trimite pe mail

După aflarea rezultatului, liderul PNL le-a mulţumit reprezentanţilor PNL şi PDL pentru nominalizare.

"Mă simt onorat. Mulţumesc tuturor colegilor şi lui Vasile Blaga pentru că am avut împreună şi în pofida tuturor adversarilor noştri să respectăm calendarul pe care ni l-am propus în luna iunie, atât în ce priveşte fuziunea celor două partide, constituirea alianţei electorale, cât şi desemnarea candidatului la Preşedinţie", a spus Iohannis în discursul lui.

Candidatul ACL a adăugat că în această competiţie mizează pe o echipă formată formată din peste 1.500 de primari, preşedinţi de CJ şi mii de aleşi locali.

El i-a mulţumit contracandidatului său, Predoiu, pentru "eleganţa cu care s-a bătut", adăugând că speră că acesta îl va sprijini în campanie.

Luni, în jurul orei 12,00, a avut loc o şedinţă a Biroului Permanent Naţional al PDL la sala deputaţilor democrat-liberali şi o reuniune a Biroului Politic Naţional al PNL la sala de grup de la Camera Deputaţilo, urmată la ora 13,00 de o şedinţă a Biroului Politic Naţional comasat PNL-PDL.

În urma datelor prezentate la sondajul comandat de cele două partide, Klaus Iohannis a ieşit câştigător în faţa reprezentantului PDL, Cătălin Predoiu.

Într-o declaraţie anterioară, Predoiu a precizat însă că indiferent cine va fi candidatul ACL, după desemnarea acestuia PDL şi PNL vor lucra în echipă.

De menţionat că liderul PDL, Vasile Blaga a afirmat că prim-vicepreşedintele PDL, Cătălin Predoiu va deţine funcţia de premier în cazul în care Klaus Iohannis va ajunge preşedintele României.


   Autor:
Politica Romaneasca
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Alina Bordeiaşu
Adăugat:
11 August 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza