Rudel Obreja, arestat preventiv

Tribunalul Bucureşti a decis joi arestarea preventivă pentru 30 de zile a fostului preşedinte al Federaţiei Române de Box , Rudel Obreja, în dosarul "Gala Bute".

Adăugat: 5 Februarie 2015
Ultima actualizare:5 Februarie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Rudel Obreja
trimite pe mail

El este acuzat de mai multe infracţiuni de spălare de bani şi evaziune fiscală, potrivit redactorului RRA.

Decizia nu este definitivă.

Obreja a declarat, înainte de a merge în arest preventiv, că se doreşte ca el să facă un denunţ împotriva fostului ministru Elena Udrea, acuzând faptul că s-a cerut arestarea lui preventivă pentru că nu spune ce vor anchetatorii.

"Doar-doar fac eu un denunţ, aşa cum a început toată lumea. Se poartă denunţurile astăzi şi toată lumea face denunţuri (....). Asta se doreşte: un denunţ al meu împotriva doamnei Udrea, pe care nu îl voi face că nu am cu ce. (...) Obreja nu spune ceea ce vor procurorii. (...) Ţara aceasta trebuie să se însănătoşească o dată după 25 de ani de nenorociri şi corupţie. Este foarte corect, însă trebuie să avem curajul să spunem atunci când lucrurile nu stau aşa. Nu să procedăm cum au procedat câte unii care au început să facă denunţuri', a răspuns Obreja la întrebările legate de ce se propune arestarea lui", a declarat el.

Rudel Obreja a fost reţinut luni seară de procurorii DNA, împreună cu primarul localităţii Lupeni, pentru modul în care a fost organizat şi finanţat evenimentul sportiv din 2011.

Marţi, Rudel Obreja  a fost prezentat Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie  dar Instanţa a decis că nu are competenţa să judece dosarul în care DNA solicită arestarea preventivă a fostului preşedinte al Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja.

Dosarul este de mai mulţi ani în atenţia procurorilor anticorupţie.

Este vorba despre modul în care a fost finanţat şi s-a organizat meciul de box dintre Lucian Bute şi Jean-Paul Mendy, eveniment organizat de Ministerul Turismului şi Dezvoltării în perioada în care era condus de Elena Udrea.

Potrivit unor surse citate de reporetrul RRA,  Mădălina Verman, procurorii anticorupţie au descoperit că o parte din banii din fonduri europene, destinaţi organizării Galei ar fi ajuns la Rudel Obreja, care în acea perioadă conducea Federaţia Română de Box.

În acelaşi dosar s-au constatat mai multe infracţiuni de corupţie în cazul unor angajaţi ai Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Amintim că şefa Direcţiei Naţionale Anticorupţie Laura Codruţa Koveşi a cerut Parlamentului ridicarea imunităţii foştilor miniştrii Ion Ariton şi Elena Udrea, pentru a putea fi începută urmărirea penală a acestora în dosarul "Gala Bute".Autor:
Mădălina Verman
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Mădălina Verman
Adăugat:
5 Februarie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza