Rovana Plumb solicită opoziţiei retragerea contestării la CCR a Legii bugetului

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, face un apel către co-preşedinţii PNL să retragă sesizarea pe care au depus-o la Curtea Constituţională cu privire la legea bugetului de stat şi la cea a asigurărilor sociale.

Adăugat: 23 Decembrie 2014
Ultima actualizare:23 Decembrie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Rovana Plumb, ministrul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice
trimite pe mail

Rovana Plumb a trimis, astăzi,  liderilor Alinei Gorghiu şi lui Vasile Blaga o scrisoare deschisă, în care afirmă că această contestare poate determina amânarea intrării în vigoare a unor măsuri sociale importante, cum ar fi majorările salariale pentru diverse categorii de personal sau creşterea pensiei minime de la 350 la 450 de lei.

Ministrul Muncii aminteşte în document, faptul că, "Parlamentul României a votat, cu o largă majoritate, Legea bugetului de stat şi Legea asigurărilor sociale".

În apelul adresat celor doi lideri ai opoziţiei, Rovana Plumb îndeamnă "la dialog şi responsabilitate", dar mai ales la reconsiderarea deciziei de contestare a Legii bugetului.

"Doamnă şi domnule copreşedinţi ai Partidului Naţional Liberal, am luat act, după votul din Parlament, de decizia PNL de a sesiza Curtea Constituţională cu privire la Legea bugetului. Ca atare, fac un apel la dialog şi responsabilitate, dar mai ales la reconsiderarea acestei decizii.Fac apel la dumneavoastră să retrageţi sesizarea depusă la Curtea Constituţională", se arată în scrisoarea deschisă.

În context, Plumb susţine că prin contestarea Legii bugetului se pot amâna intrarea "vigoarea unor măsuri sociale foarte importante, cum sunt majorările salariale pentru diverse categorii de personal, dar şi majorarea pensiei minime, de la 350 la 400 de Lei".

Co-preşedintele PNL, Alina Gorghiu, a replicat, astăzi, la Deva, că nu opoziţia trebuie acuzată de blocarea bugetului.

"Am experienţa atâtor legi neconstituţionale pe care Partidul Social Democrat, în frunte cu Victor Ponta, le-au elaborat, le-au trecut cu forţa prin parlament, s-au dat ordonanţe neconstituţionale, încât nu îmi permit riscul ca principal partid de opoziţie care veghează la interesul public să am un buget neconstituţional", a afirmat ea.

Curtea Constituţională va discuta sesizarea PNL pe 29 decembrie.Autor:
Politica Romaneasca
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
23 Decembrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza