Rovana Plumb solicită Consiliului European aderarea României la Schengen, în 2012

Eurodeputata PSD, Rovana Plumb, a cerut marţi, în plenul Parlamentului European, aderarea României la spaţiul Schengen în 2012.

Adăugat: 13 Martie 2012
Ultima actualizare:13 Martie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Rovana Plumb a solicitat în plenul Parlamentului European ca ţara noastră să adere anul acesta la spaţiul Schengen, precum şi reorganizarea managementului spaţiului doar după aderarea noilor state membre.

Eurodeputatul precizează într-un comunicat de presă că România şi Bulgaria şi-au îndeplinit criteriile de aderare la spatiul Schengen.

"Cer Consiliului ca în luna septembrie 2012, România şi Bulgaria să adere la spaţiul Schengen, deoarece nu trebuie să mai ignorăm aplicarea dublului standard. România şi Bulgaria şi-au îndeplinit criteriile, orice regândire a managementului spaţiului Schengen trebuie făcută după aderarea noilor state membre", se arată în comunicat.

Reacţia eurodeputatului survine în urma declaraţiilor preşedintelui francez, Nicolas Sarkozy, în care acesta a solicitat modificări în criteriile impuse de Comisia Europeană pentru aderarea la spaţiul Schengen.

Aceasta aminteşte că declaraţiile preşedintelui francez au fost contestate şi de socialiştii europeni,  liderul de grup al acestora numindu-le “inacceptabile” şi “scandaloase”.

În privinţa pactului fiscal, europalamentarul a declarat că acesta trebuie completat astfel încât să fie atinse şi dezvoltate sectoarele cu cel mai mare potenţial de creştere şi de creare de locuri de muncă, precum "energiile regenerabile, eficienţa energetică, managementul deşeurilor, sănătate, servicii sociale".   

Rovana Plumb a mai cerut deblocarea din Consiliu a directivei privind concediul de maternitate.

 Autor:
Alina Dobrinescu
Editor:
Alina Iliescu
Adăugat:
13 Martie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza