Rovana Plumb, reconfirmată la şefia femeilor social democrate

Rovana Plumb, a fost reconfirmată, sâmbătă, în funcţia de preşedinta Organizaţiei de Femei a PSD, la Conferinţa Naţionale a Femeilor Social-Democrate, care s-a desfăşurat la Iaşi.

Adăugat: 12 Octombrie 2013
Ultima actualizare:12 Octombrie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Actualul ministru al Mediului, Rovana Plumb a fost singura care şi-a depus candidatura la şefia Organizaţiei de Femei a PSD, şi a fost aleasă, în unanimitate, prin vot deschis, de cele aproximativ 1.000 de participante la eveniment, informează Agerpres.

De asemenea, Maria Lazăr a fost realeasă secretar general al organizaţiei.

La eveniment au fost prezenţi, premierul Victor Ponta, preşedinte al PSD, vicepremierul Liviu Dragnea,  Doina Pană ministrul delegat pentru Dialog Social, senatorul Ecaterina Andronescu, vicepreşedinte PSD, primarul Gheorghe Nichita, vicepreşedinte al PSD, senatorul Gabriela Vrânceanu Firea, europarlamentarii Corina Creţu, Daciana Sârbu, Cătălin Ivan, senatorul Ilie Sârbu, parlamentari şi reprezentanţi ai administraţiilor locale.

La reuniunea femeilor social- democrate s-au purtat discuţii privind încurajarea şi promovarea femeilor în viaţa politică şi publică, respectarea principiului egalităţii şanselor şi a tratamentului egal, precum şi identificarea agendei reale a electoratului feminin, a intereselor şi nevoilor femeii, a familiei şi copilului”, se arată într-un comunicat primit din partea Organizaţiei de Femei a PSD.

Scurt CV

În 2005, a fost aleasă președintele Organizaţiei de Femei Social Democrate.

În 2007, și-a dat demisia din Parlament și a obținut un mandat de deputat înfiind realeasă în 2009.

În 2012, și-a dat demisia din Parlamentul European și a fost numită ministru al Mediului de către prim-ministrul Victor Ponta.

Rovana Plumb ocupă din 2012 și funcția de vicepreședinte a PEW Women, organizația de femei a socialiștilor europeni.

La alegerile parlamentare din același an, Rovana Plumb a obținut încă un mandat de deputat și a fost reconfirmată în funcția de ministru al Mediului și Pădurilor.


 Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
12 Octombrie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza