Rovana Plumb: PNL își reneagă votul din Parlament la Codul Fiscal

Rovana Plumb spune că PNL se comportă duplicitar, după ce în Parlament, toţi reprezentanţii săi au votat atât pentru Codul fiscal, cât şi pentru cel de procedură fiscală.

Adăugat: 19 Iulie 2015
Ultima actualizare:19 Iulie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Rovana Plumb, președinte interimar al PSD
trimite pe mail

Preşedintele interimar al PSD, Rovana Plumb, a criticat atitudinea reprezentanţilor PNL şi a copreşedintelui acestei formaţiuni, Alina Gorghiu, de a nu mai susţine Codurile fiscale.

Rovana Plumb spune că PNL că se comportă duplicitar, după ce în Parlament, toţi reprezentanţii săi au votat atât pentru Codul fiscal, cât şi pentru cel de procedură fiscală.

"Din punctul meu de vedere, suntem în faţa unei uriaşe farse politice. Este incredibil tupeul politicianist al celor din noul PNL, care-şi reneagă propriul vot dat în Parlament. Ei nu mai recunosc acum nici că au participat la toate consultările şi dezbaterile din comisiile de specialitate, nu mai recunosc nici că au contribuit cu măsuri cuprinse în acest Cod fiscal, nu mai recunosc nici că au votat pentru adoptarea Codului fiscal", a spus Rovana Plumb.

Potrivit reporterului RRA, Alexandra Cristea, Rovana Plumb a mai spus că Executivul va căuta o soluţie pentru adoptarea legislaţiei fiscale, fie prin asumarea răspunderii, fie într-o sesiune extraordinară în Parlament.

O decizie în acest sens ar putea fi luată mâine, la şedinţa coaliţiei de guvernământ.

Liberalii exclud însă posibilitatea adoptării noului Cod Fiscal prin asumarea răspunderii Guvernului şi vor ca dezbaterea actului normativ să aibă loc în Parlament.

Amintim că preşedintele Klaus Iohannis a retrimis acum două zile legislaţia fiscală în Parlament, pe motiv că prevederile sale încalcă strategia fiscal-bugetară şi programul de convergenţă şi nu are acordul FMI şi al Comisiei Europene.Autor:
Radio România
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
19 Iulie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza