Rovana Plumb: Numărul angajaților, egal cu cel al pensionarilor

Ministrul Muncii susține că este pentru prima dată după 1990 când în România se înregistrează un raport de egalitate între angajați și pensionari.

Adăugat: 17 Octombrie 2014
Ultima actualizare:17 Octombrie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Rovana Plumb, ministrul Muncii
trimite pe mail

Evoluţia pieţei muncii în România a intrat într-un trend ascendent, la sfârşitul lunii septembrie numărul angajaţilor fiind egal cu cel al pensionarilor, a declarat astăzi la Petroşani ministrul Muncii, Rovana Plumb.

Ea a precizat că este prima dată după 1990 când în ţara noastră se înregistrează un asemenea raport.

Potrivit acesteia, la finalul lunii trecute numărul total al persoanelor angajate era de 5,3 milioane, la fel cu numărul pensionarilor, faţă de 8,5 milioane de angajaţi şi tot atâţia pensionari, cât erau în 1990.

Scăderea numărului de angajaţi a început în 1998, când a fost primul moment din istoria pieţei muncii din România în care s-au înregistrat mai mulţi pensionari decât persoane active, din cauza crizei economice, iar această tendinţă a continuat până acum.

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, s-a întâlnit astăzi la Petroşani cu o parte dintre membrii Ligii Pensionarilor Mineri, cu care a vorbit despre acordarea în continuare a facilităţilor la care aceştia au dreptul.

Este vorba despre sumele aferente unei cote anuale de cărbune pentru încălzire, pe care pensionarii din minerit o primesc potrivit contractului colectiv de muncă în baza căruia şi-au desfăşurat activitatea, şi care nu pot fi acordate decât după avizul Comisiei Europene, suma totală fiind cuprinsă în ajutorul de stat primit de Societatea Naţională pentru Închideri Mine Valea Jiului.

Rovana Plumb a declarat că aproape 15.000 de pensionari din minerit beneficiază de aceste drepturi, efortul bugetar fiind de aproape 10 milioane de lei anual.Autor:
Ilie Pintea
Editor:
Luminița Apostolescu
Adăugat:
17 Octombrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza