Rovana Plumb, ministrul Muncii

"Am discutat cu ministrul de Finanţe şi ministrul Bugetului, astfel încât, începând cu ianuarie 2015, să avem o majorare a pensiilor de 5%".

Adăugat: 13 Octombrie 2014
Ultima actualizare:13 Octombrie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Majorarea pensiilor va fi mai mare decât cea prevăzută de lege, care vizează o indexare cu rată inflaţiei plus 50% din creşterea reală a câştigului salarial mediu brut pe economie, a declarat ministrul Muncii, Rovana Plumb.

"Aplicăm legea. Conform formulei de calcul din lege, pe rata inflaţiei (...) plus 50% din creşterea reală a câştigului mediu salarial brut, iese un procent de majorare de 4,5%. Având în vedere că avem creştere economică, că s-au creat mai multe locuri de muncă, avem 5,3 milioane de asiguraţi, 5,3 milioane de pensionari, că avem o colectare care ne permite un procent majorat, am anunţat şi vom merge cu 5%. Am discutat cu Ministerul Finanţelor, respectiv cu ministrul de Finanţe şi ministrul Bugetului, astfel încât, începând cu ianuarie 2015, să avem o majorare a pensiilor de 5%", a afirmat oficialul Ministerului Muncii.

Rovana Plumb a mai anunţat că indemnizaţiile pentru persoanele cu handicap cresc cu cu 16% din ianuarie anul viitor.

Rovana Plumb a  menţionat azi la o conferinţă pe tema pensiilor private că tot de la 1 ianuarie 2015 va fi majorat şi salariul minim pe economie, care va ajunge la 975 de lei, de la 900 cât este acum.Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
13 Octombrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza