Rovana Plumb, ministrul Muncii

"Orice limitare a liberei circulaţii ar fi un pas înapoi în construcţia europeană".

Adăugat: 18 Iulie 2014
Ultima actualizare:18 Iulie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Rovana Plumb, ministrul Muncii
trimite pe mail

Mobilitatea lucrătorilor este expresia liberei circulaţii, iar orice limitare a acesteia reprezintă un pas înapoi în construcţia europeană, a declarat vineri, la reuniunea informală EPSCO, de la Milano, Italia, ministrul Muncii, Rovana Plumb.

"Mobilitatea lucrătorilor este expresia unui principiu fundamental, acela al liberei circulaţii. Prin urmare, considerăm că orice limitare a acestuia ar fi un pas înapoi în construcţia europeană", a spus Rovana Plumb, conform unui comunicat de presă.

Rovana Plumb a participat vineri la primul dintre cele două ateliere de lucru simultane, care a avut ca temă mobilitatea muncii ca factor de stabilizare şi integrare a pieţei europene a muncii.

Cu această ocazie, oficialul român a apreciat contribuţia pozitivă a mobilităţii lucrătorilor asupra pieţelor muncii din Europa şi necesitatea consolidării reţelei EURES, în scopul dezvoltării serviciilor de asistenţă prin care să se încurajeze recrutările în interiorul UE.

"Colaborarea între serviciile publice de ocupare din cadrul reţelei europene EURES, realizarea schimbului de informaţii între statele membre cu privire la deficitul şi la surplusul de forţă de muncă contribuie în mod substanţial la ocuparea, în spaţiul economic european, a lucrătorilor aflaţi în căutarea unui loc de muncă şi asigură, totodată, egalitatea de tratament şi protecţia acestora împotriva oricăror forme de discriminare sau abuz din partea angajatorilor", a explicat ministrul Muncii.

Aceasta a adăugat că un alt instrument util ar fi şi Platforma pentru prevenirea şi descurajarea muncii nedeclarate.
 Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
18 Iulie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza