Rovana Plumb, împotriva importului de deşeuri

Ministrul Mediului şi pădurilor, Rovana Plumb, a anunţat că ministerul lucrează la o lege prin care să se interzică importul de deşeuri.

Adăugat: 2 Iulie 2013
Ultima actualizare:2 Iulie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Rovana Plumb a precizat că ministerul pe care îl conduce lucrează la o lege privind importurile şi transferul de deşeuri în România.

"Lucrăm la o lege privind importul şi transferul de deşeuri, pentru ca România să nu mai fie transformată în groapă de gunoi, să nu mai permitem importul de deşeuri. Anual în România rezultă 5 milioane de tone de deşeuri menajere, cantitate care trebuie redusă. Avem un obiectiv prioritar ca până în anul 2020 să înjumătăţim această cantitate, printr-un proiect iniţiat în colaborare cu Ministerul Agriculturii", a spus Rovana Plumb.

Ministrul Mediului şi pădurilor Rovana Plumb a  mai declarat, marţi, într-o conferinţă cu tema "Viitorul Mediului" că Autoritatea de  Management a depus proiectul european integrat " Delta Dunării".

Rovana Plumb a subliniat că pe baza acestui proiect, european integrat, politicile de mediu sociale şi dezvoltarea economică vor funcţiona ca un tot unitar.

Proiectul european "Dezoltarea Deltei Dunării " va fi finanţat din mai multe programe operaţionale şi face parte din strategia Uniunii Europene pentru Protejarea Regiunii Deltei Dunării 2014 - 2020, a precizat ministrul Rovana Plumb.

Participanţii la conferinţa  "Viitorul Mediului" discută şi alte subiecte privind impactul asupra mediului a proiectelor şi programelor aflate în derulare, eforturile companiilor din industria cimentului pentru protejarea mediului înconjurător, ambalajele reciclabile şi deşeurile de ambalaje, alinierea cu statele membre UE, rolul companiilor, municipalităţilor şi al cetăţenilor în colectarea selectivă, informează Agerpres.Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Alis Georgescu
Adăugat:
2 Iulie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza