Rovana Plumb: Exploatarea gazelor de şist "peste 4 sau 5 ani"

Ministrul mediului, Rovana Plumb, susţine că o eventuală exploatare a gazelor de şist, peste 4-5 ani, va fi efectuată doar în baza unei noi proceduri, cu un nou acord de mediu, eliberat pe baza evaluării impactului asupra acestuia.

Adăugat: 22 Octombrie 2013
Ultima actualizare:22 Octombrie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

"În momentul în care se va face exploatare, peste 4 sau 5 ani, în momentul acela vorbim de o nouă procedură prin care acordul de mediu se va da pe baza evaluării de impact de mediu pentru exploatare", a spus Ministrul Mediului, la Washington, după o întâlnire cu oameni de afaceri americani.

Oficialul român, care se află în delegaţia premierului Victor Ponta în SUA, a solicitat  companiei Chevron măsuri suplimentare de protecţie, respectiv o evaluare de impact de mediu, inclusiv pentru actuala etapă de explorare.

"După ce s-a finalizat evaluarea de impact de mediu, s-a procedat la emiterea acordului de mediu pentru explorare. Emiterea acordului de mediu pentru explorare înseamnă permisiunea pentru companie de a instala forajul, iar pe de altă parte obligaţia Ministerului Mediului, prin Garda Naţională de Mediu şi Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului, de a monitoriza în permanenţă modul în care se face explorarea", explicat Rovana   Plumb. 

Referitor la operaţiunea de exploatare, ministrul Mediului a afirmat că aceasta nu se va face decât în baza unui nou acord de mediu.

"În momentul în care se va face exploatare, peste 4 sau 5 ani, în momentul acela vorbim de o nouă procedură prin care acordul de mediu se va da pe baza evaluării de impact de mediu pentru exploatare", a spus Ministrul Mediului.

Premierul Victor Ponta se află în vizită oficială la Washington, cu mai mulţi miniştri, printre care şi ministrul Mediului, şi va fi primit, marţi, la Casa Albă de vicepreşedintele american, Joe Biden.Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Angela Matei
Adăugat:
22 Octombrie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza