Rovana Plumb: Din 2015 e posibil ca alocaţia pentru copiii proveniţi din familii sărace să crească

Ministrul muncii, Rovana Plumb, anunţă că există posibilitatea ca din ianuarie anul viitor copii care provin din familii cu venituri reduse să primească încă o indemnizaţie pe lângă alocaţie.

Adăugat: 2 Iunie 2014
Ultima actualizare:2 Iunie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Rovana Plumb, ministrul Muncii
trimite pe mail

Rovana Plumb nu a avansat însă niciun un cuantum al acesteia.

"În ceea ce priveşte alocaţiile pentru copii, vrem ca din anul 2015 să venim cu un ajutor suplimentar pentru copiii care au nevoie, pentru copiii care vin din familii cu venituri reduse şi lucrăm la acest obiectiv, în aşa fel încât, din ianuarie 2015, copiii să beneficieze de o suplimentare a alocaţiei", a spus ministrul Muncii, duminică, la un eveniment dedicat copiilor, organizat la Muzeul Satului.

Pe de altă parte, demnitarul a precizat duminică, că alocaţia se va menţine la nivelul actual, de 42 de lei.

"Practic, alocaţia va rămâne aceeaşi, de 42 de lei, dar vrem să venim cu o suplimentare a venitului la nivelul fiecărui copil care se află în familiile care au nevoie de ajutor", a subliniat ea.

Rovana Plumb a mai declarat că până în 2020 România nu va mai avea copii în centrele de plasament şi că minorii cu vârsta până în trei ani nu vor mai putea fi într-un astfel de sistem, potrivit obiectivelor din strategia privind drepturile copiilor 2014-2020.

Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice (MMFPSPV), împreună cu Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie (ANPDCA), cu sprijinul UNICEF România, au sărbătorit, duminică, la Muzeul Satului, Ziua Internaţională a Copilului, menţionează Agerpres.Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
2 Iunie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza