Romii, din nou în vizorul comisarilor europeni

Situaţia imigranţilor romi repatriaţi din Franţa se aflã miercuri pe agenda întâlnirii sãptãmânale a comisarilor europeni.

Adăugat: 29 Septembrie 2010
Ultima actualizare:29 Septembrie 2010

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Vor fi prezentate rezultatele unei analizei realizate de serviciile juridice ale executivului comunitar, care ar putea duce la acuzarea Franţei de încãlcare a dreptului la liberã circulaţie, mai precis, de aplicarea discriminatorie a acestei norme.

 Potrivit corespondentului RRA, Claudia Marcu, comisarul european pentru justiţie, Viviane Reding, împreunã cu comisarii pentru afaceri interne şi muncã, participă  miercuri dupã-amiazã şi la şedinţa reunitã extraordinarã a comisiilor pentru justiţie şi ocuparea forţei de muncã din Parlamentul European.

 Pe agendã se aflã un singur punct: situaţia romilor în Europa.

 


 
Dupã declaraţiile virulente la adresa Franţei ,  la mijlocul lunii septembrie, comisarul european pentru justiţie a devenit mai prudent, spunând cã trebuie aşteptate rezultatele analizei juridice.

 Viviane Reding, împreunã cu comisarii europeni pentru afaceri interne şi pentru ocuparea forţei de muncã, Cecilia Malmström şi László Kondor, vor prezenta miercuri ,colegilor sãi, situaţia actualã.

 Pe baza rezultatelor analizei juridice, Colegiul Comisarilor va hotãrî dacã va aduce sau nu Franţa în faţa Curţii de Justiţie.
Cei trei comisari vor participa dupã-amiazã şi la şedinţa reunitã extraordinarã a comisiilor europarlamentare pentru justiţie şi ocuparea forţei de muncã, pe agendã fiind un singur punct: situaţia romilor în Europa.

 


 

Printr-o rezoluţie votatã pe 9 septembrie, Parlamentul European şi-a exprimat îngrijorarea faţã de mãsurile discriminatorii luate de Franţa şi de alte state membre împotriva romilor, solicitând din nou Comisiei Europene sã elaboreze o strategie pentru integrarea acestora. Autor:
Claudia Marcu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
29 Septembrie 2010


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza