Românii şi bulgarii pot călători în Canada fără vize

Călătoria în Canada, fără viză, este posibilă pentru şederi de maximum şase luni, în scop turistic.

Adăugat: 1 Decembrie 2017
Ultima actualizare:1 Decembrie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

De astăzi, 1 decembrie, cetăţenii români şi bulgari pot călători în Canada, fără vize, în scop turistic.

Comisarul pentru migraţie, cetăţenie şi afaceri interne, Dimitris Avramopoulos, salută, cu acest prilej, eforturile diplomatice în negocieri ale părţilor implicate.

Astăzi, la ora 16:00, va deveni disponibilă aplicaţia electronică prin care se eliberează, online, autorizaţia de călătorie necesară cetăţenilor români care merg în Canada cu avionul.

Pentru cei care ajung acolo pe cale terestră sau maritimă, este necesar doar paşaportul.

Călătoria în Canada, fără viză, este posibilă pentru şederi de maximum şase luni, în scop turistic.

Comisarul pentru migraţie, cetăţenie şi afaceri interne, Dimitris Avramopoulos, dă asigurări că atingerea unui nivel de reciprocitate totală, în materie de vize, pentru toţi cetăţenii Uniunii Europene este o prioritate şi că se vor face toate demersurile pentru rezultate concrete, ca în acest caz.

E un exemplu de colaborare extrem de bună între România, Bulgaria, Uniunea Europeană şi Canada, consideră şi comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu.

Responsabilul european pentru economia şi societatea digitale, Mariya Gabriel, consideră momentul un semnal puternic că Europa este unită şi că nu există, în cadrul ei cetăţeni de rangul doi, se arată într-un comunicat al Comisiei Europene.Autor:
Georgiana Grosso
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
1 Decembrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza