Românii, pe ultimele locuri la prevenirea sărăciei şi riscul excluziunii sociale

România se află pe ultimele locuri privind prevenirea sărăciei şi riscul excluziunii sociale dintre statele Uniunii Europene, potrivit unui studiu al unui ONG german, care analizează politicile în materie de drepturi sociale.

Adăugat: 28 Octombrie 2015
Ultima actualizare:28 Octombrie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Cauza principală a diferenţei majore ca nivel de trai şi consecinţe sociale dintre sudul şi nordul Uniunii Europene o reprezintă mărirea gradului de excluziune socială şi sărăcie şi această rămâne o preocupare majoră - spune Bertelsmann Stiftung, într-un studiu trimis presei europene.

Aproximativ un sfert din cetăţenii  europeni, şi anume peste 24%, sunt la riscul sărăciei extreme şi a excluziunii sociale; o valoare îngrijorătoare - spun autorii studiului.

Vorbim despre 122 de milioane de persoane din cele 500 de milioane, populaţia Uniunii Europene.

România se află pe ultimele locuri şi în această privinţă.

Unul din 10 români, de exemplu, nu primeşte atenţie şi urmărire a dosarului medical în timpul muncii, din cauza costurilor, a distanţei faţă de punctele medicale sau din cauza listelor de aşteptare.

La începutul lui 2013, cu datele măsurate pe 2012, România avea o cota alarmantă de peste 40 de procente din totalul cetăţenilor aflaţi la limita sărăciei şi excluderii sociale.

Între timp, cifrele au început să crească  - spun autorii. Printre categoriile sociale cu cel mai mare risc se aflau copiii şi adolescenţii sub 18 ani, cu un procet de peste 48%, faţă de media europeană de 34% - mai spune ONG-ul german Bertelsmann Stiftung în studiul său.Autor:
Cerasela Rădulescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
28 Octombrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza