Românii marchează trei momente importante pentru istoria lor

Românii marchează trei momente importante pentru istoria lor: Ziua Independenţei de Stat, Ziua Victoriei Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-Al Doilea Război Mondial şi Ziua Europei.

Adăugat: 9 Mai 2021
Ultima actualizare:9 Mai 2021

Politica Romaneasca
trimite pe mail
Românii marchează astăzi trei momente importante pentru istoria lor: Ziua Independenţei de Stat proclamată în 1877, Ziua Victoriei Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-Al Doilea Război Mondial, reprezentând capitularea necondiţionată a Germaniei naziste în 1945, fapt care a dus la încheierea celei de-a doua conflagraţii mondiale, dar şi Ziua Europei, care aminteşte de declaraţia din 1950 a ministrului francez de externe, Robert Schuman, care propunea stabilirea unei noi forme de cooperare politică pe continent, fiind primul pas către fondarea Uniunii Europene.
 
O conferinţă dedicată reformării Uniunii Europene va fi lansată astăzi, de Ziua Europei, iar cetăţenii români au ocazia să îşi spună părerea şi să vină cu idei despre cum ar trebui să arate viitorul acestui spaţiu, informează reporterul RRA Carmen Gavrilă, care a aflat în exclusivitate de la ambasadoarea ţării noastre la Uniunea Europeană, Luminiţa Odobescu, ce înseamnă această conferinţă.
 
Luminiţa Odobescu: Conferinţa este un proces fără precedent de implicare a cetăţenilor în legătură cu modul în care ne dorim să arate viitorul Europei. Nu este deloc o consultare publică sau un eurobarometru. Încurajez pe toţi românii să participe. Punctul focal al conferinţei îl reprezintă o platformă digitală multilingvă, inclusiv în limba română, unde cetăţenii europeni pot să participe la evenimente, pot să prezinte idei, propuneri sau pot să organizeze ei dezbatere.


Autor:
Carmen Gavrilă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
9 Mai 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza