Românii îşi aleg edilii. Ziua votului minut cu minut LIVE UPDATES

Românii sunt aşteptaţi duminică 10 iunie, la vot, pentru a-şi alege primarul, consilierii locali, preşedintele Consiliului Judeţean şi consilierii judeţeni.

Adăugat: 10 Iunie 2012
Ultima actualizare:18 Iunie 2012

Politica Romaneasca
Galerie foto:
Politicieni la vot
trimite pe mail

Românii îşi votează edilii localităţilor în care trăiesc.

Alegerile din acest an sunt o premieră electorală. Pentru prima dată, primarii se aleg dintr-un singur tur de scrutin, potrivit principiului cine obţine cel mai mare număr de voturi câştigă.

Secţiile de votare sunt deschise între orele 7.00 - 21.00 în toată ţara şi îi aşteaptă la urne pe cetăţenii cu drept de vot, adică pe toţi cei care au peste 18 ani, inclusiv pe cei care în ziua votului împlinesc 18 ani.

Urmăriţi ziua votului minut cu minut:

ora 21.02 Potrivit exit poll-urilor,  alegerile din București au fost câștigate de Sorin Oprescu (independent susținut de USL). USL câștigă toate sectoarele din București, mai puțin sectorul 2 unde câștigător este Neculai Onțanu (UNPR).


Prezenţa la vot până la ora 21,00 a fost de 56,39%, potrivit BEC

Faţă de alegerile de acum patru ani când prezenţa a fost de 49,38% în primul tur de scrutin şi de 47,42% în al doilea tur, românii au votat într-un număr mai mare la aceste alegeri.

ora 21.00 Votul se încheie

ora 20.00 Votul nu se prelungeşte

Purtătorul de cuvânt al BEC, Marian Muhuleţ, a precizat că votarea nu se prelungeşte "nici măcar un minut" după ora 21.00.

"Dacă la ora 21.00 "mai sunt cinci cetăţeni în incinta secţiei de votare" aceia vor vota. Cine e dincolo de uşă nu mai votează!”, a spus Marian Muhuleț.

►ora 19:41 Ştampile insuficiente în Bilbor
 
Biroul Electoral Judeţean Harghita a dispus transferarea a trei ştampile de la o secţie de votare din Topliţa, la o secţie din Bilbor, din cauză că ştampilele existente erau insuficiente ca urmare a numărului mare de alegători.
          
Decizia a fost luată  după ce reprezentanţii comisiei electorale din secţia de votare din Bilbor au sesizat faptul că procesul  decurge greoi din cauză că sunt doar patru ştampile de vot, în vreme ce populaţia comunei depăşeşte 2700 de locuitori, ne-a informat corespondentul RRA, Angela Bîrsan.

►ora 19:26 Din nouă denţinuţi de la Penitenciarul Poarta Albă, numai unul a putut vota

Nouă persoane private de libertate, de la Penitenciarul Poarta Albă, aveau drept de vot în condiţiile alegerilor locale: cinci de la Secţia exterioară Valea Seacă şi patru de la Poarta Albă. 
 
Dintre acestea, doar o singură persoană privată de libertate a putut vota. 
 
Purtătorul de cuvânt de la Penitenciarul Poarta Albă, Gabi Botezan, a precizat că, din cei nouă detinuţi, numai unul singur a întrunit condiţiile legale şi a putut vota, a transmis corespondentul Monica Constantinescu.

►ora 18:47 Trei dosare penale în județul Prahova

Biroul Electoral Judeţean Prahova a anunțat că a început urmărirea penală împotriva unui membru al secției de votare 81 din municipiul Ploiești. 
 
Acesta a fost surprins când înmâna unui alegători 9 buletine de vot, dintre care 6 pentru președinția Consiliului Judeţean. Atât membrul secției de votare, cât şi alegătorilor au fost condusă la poliție pentru audieri.
 
Acesta este cel de al treilea dosar penal întocmit în județul Prahova, ne-a informat corespondentul RRA, Simona Uta.
 
►ora 18:51 În Teleorman, 5 dosare penale 
 
În judeţul Teleorman au fost sesizate mai multe nereguli.
 
Astfel, au fost înregistrate 5 dosare penale în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii a 5 infracţiuni: 1 oferire mită electorală, 1 vot ilegal, 1 vot multiplu, 1 vot utilizând un act de identitate nul sau fals şi 1 lovire sau alte violenţe.
 
Poliţia din Teleorman anunţă că pentru comiterea celor 5 infracţiuni sunt cercetate 8 persoane, a transms corespondentul Radio Romania, Constantin Pasol.
 
ora 18:30 Marian Muhuleţ, vicepreşedintele Autorităţii Electorale Permanente prezintă cifrele prezenţei de vot
 
Audio Marian Muhuleţ: Prezenţa la urne la nivel naţional, până la ora 17.00, era de 39,01%

 
• în mediul urban -  33,55%
• în mediul rural -  46,47%
 
În 26 de judeţe prezenţa a fost superioară mediei naţionale.
 
În Ilfov se înregistrează, potrivit BEC, cea mai mare prezenţă la vot, de 49,23% din totalul alegătorilor înscrişi în liste.
 
O participare mai redusă la vot se înregistrează în judeţul Timiş, respectiv 32,34%, din alegătorii înscrişi în listele electorale, urmat Galaţi (35,62%), Maramureş (36,27%), Arad (36,30%) şi Iaşi (36,36%).
 
La alegerile locale din anul 2008, la primul tur de scrutin, la ora 17.00, la nivel naţional se înregistra o prezenţă de 34, 20%.
 
►ora 17:00 Între orele 7:00 şi 16:00 au fost semnalate 688 de incidente electorale 
 
Din 688 de incidente electorale, au fost confirmate 229, ceea ce reprezintă un procent de 33,3%. 
 
Au fost aplicate 78 de sancţiuni contravenţionale cu o valoare a amenzilor de 51.600 de lei. 
 
Au fost reclamate către poliţie 83 de incidente ca fiind fapte de natură penală, din care 10 cu autori necunoscuţi şi 73 cu autori cunoscuţi, fiind cercetate în prezent 92 de persoane. 
 
În mediul urban au fost seizate 52,61% din incidentele electorale sesizate şi 52,3% s-au înregistrat în mediul rural. 
 
Purtătorul de cuvânt al Centrului de Comunicare, inspector principal de poliţie Marius Militaru a declarat că cele mai mult sesizări s-au înregistrat în Bucureşti, 141.
 
Cele mai puţine incidente au fost sesizate în judeţele Arad, cu un singur incident.
 
►ora 17:37 În Bistriţa, un bărbat a decedat după ce a făcut infarct în secţia de votare 
 
Bărbatul care a făcut infarct într-o secţie de votare din Bistriţa. El a decedat la Spitalul Judeţean de Urgenţă, unde a fost transportat de un echipaj SMURD. 
 
Potrivit medicilor de la Unitatea de Primire a Urgenţelor Bistriţa-Năsăud, este vorba de un bărbat în vârstă de 79 de ani, pentru care medicii nu au mai putut face nimic să îi salveze viaţa. 
 
Timp de aproape o oră, cât i s-a acordat ajutor medical, a fost suspendat procesul electoral în două secţii de votare care funcţionau în incinta Şcolii Generale nr. 1 Bistriţa, ne-a transmis corespondentul Cristiana Sabău. 
 
ora 16:49 Buletine de vot ascunse în lenjeria intimă la Mangalia
 
Procesul de votare a fost suspendat timp de o jumătate de oră la o secţie de votare din Mangalia. 
 
Membri BEJ au declarat că un bărbat a fost suprins cu 10 buletine de vot asupra sa, câte două pentru fiecare funcţie a administraţiei locale.
 
În prezenţa jandarmilor, bărbatul a recunoscut că o parte din buletine le-a ascuns în lenjeria intimă. Cazul a fost preluat de politiştii din Mangalia, a transmis corespondentul RRA, Monica Constantinescu.

►ora 16:46 Votarea a fost întreruptă la mai multe secţii din judeţul Dolj

Procesul electoral a fost întrerupt la mai multe secţii de votare din judeţul Dolj, ca urmare a dispariţiei ştampilei, lipsei buletinelor sau demisia unui membru al comisiei.
 
La secţia de votare 153 din Craiova, procesul de votare a fost întrerupt circa un sfert de oră după ce s-a constatat lipsa unei ştampile cu menţiunea „votat”.
 
La secţia de votare nr. 3 din oraşul Bechet, procesul de vot a fost întrerupt după ce preşedintele secţiei a considerat că lipsesc buletine de vot.
 
În localitatea Horezu-Poenari procesul electoral a fost întrerupt timp de aproape 20 de minute, după ce s-a constatat lipsa a 14 buletine de vot.
 
La secţia nr. 1 din comuna Perişor, votarea a fost suspendată în intervalul orar 12.35 – 12.55, după demisia unui membru al comisiei, ne-a informat corespondentul RRA, Florin Firu.
 
ora 15:46 În Timiş, nereguli sesizate de partidele politice
 
Partidele politice din judeţul Timiş au reclamat faptul că, în ziua votului, s-au împărţit fluturaşi electorali şi s-au trimis mesaje telefonice prin care oamenii erau îndemnaţi să voteze cu un anumit candidat. 
 
De asemenea, au existat reclamaţii privind faptul că o femeie a fost surprinsă în timp ce îşi fotografia buletinul de vot, lucru interzis de lege. 
 
Alte probleme au vizat prezenţa unor persoane decedate pe listele electorale şi faptul că unii cetăţeni trebuie să se deplaseze prea mult până la secţia de votare, anunţă corespondentul Radio România, Alina Bujancă.

ora 15:30 Marian Muhuleţ, vicepreşedintele Autorităţii Electorale Permanente prezintă cifrele prezenţei de vot

Audio Marian Muhuleţ

Marian Muhuleţ: Prezenţa la urne la nivel naţional, până la ora 14.00, era de 27,69 %

• în mediul urban -  24,72%
• în mediul rural -  31,74%
 
Rata de participare la alegerile locale din acest an este mai mare cu 2% decât cea din 2008.

Comunicatul BEC privind prezenţa la vot
 
Prezenţa la vot până la ora 14:00 era de 21,99% în Capitală
 
Prezenţa la vot în Capitală era de 21,99 % la ora 14.00, cei mai mulţi alegători care s-au prezentat la urne fiind în Sectorul 1, iar cei mai puţini în Sectorul 3,
 
În judeţul Ilfov se înregistrează, potrivit BEC, cea mai mare prezenţă la vot, de 35,64% din totalul alegătorilor înscrişi în liste, acest judeţ fiind urmat de judeţele Dâmboviţa (34,68%), Giurgiu (34,09%), Teleorman (32,80%) şi Prahova (31,19%).
 
O participare mai redusă la vot se înregistrează în judeţul Timiş, respectiv 23,08% din alegătorii înscrişi în listele electorale, urmat de Maramureş (23,15%), Arad (24,70%), Satu Mare (25,63%) şi Bistriţa-Năsăud (25,64%).
 
ora 15:25 Mai mulţi votanţi şi-au fotografiat votul 
 
Cazurile celor care îşi fotografiază buletinele de vot în cabine sunt din ce în ce mai multe.
 
În secţia de votare numărul 1 din cartierul Colonişti din  municipiul Mangalia, precum şi într-o secţie de votare din localitatea Dărăbani - Negru Vodă, procesul de votare a fost suspendat. 
 
Măsura a fost luată după ce au fost depistaţi doi alegători care şi-au pozat buletinele de vot cu telefoanele mobile. 
 
O situaţie similară s-a înregistrat la Hîrşova, unde un alegător a fost prins în timp ce îşi fotografia buletinul de vot. 
 
Incidentul s-a înregistrat în incinda secţiei de votare nr. 6 din localitate, iar cazul a fost preluat de politişti.
 
► ora 14:48 În Bistriţa, preşedintele unei secţii de votare a făcut o criză de epilepsie
 
Preşedintele unei secţii de votare a făcut o criză de epilepsie, însă procesul electoral nu a fost întrerupt.
 
Preşedintele unei secţii de votare din localitatea Chiraleş, comuna Lechinţa, a făcut o criză de epilepsie, dar procesul electoral nu a fost întrerupt, deşi bărbatului i s-au acordat îngrijiri medicale de un echipaj al Ambulanţei.  

ora 14:20 Vot suspendat la Galaţi

Procesul de vot este oprit de aproape două ore la secţia de votare 26, de la Şcoala nr. 16 din municipiul Galaţi, din cauză că lipseşte un număr însemnat de buletine de vot la Consiliul Local şi primar, motiv pentru care Alianţa Pentru Progres (PDL+UNPR) cere BEJ schimbarea preşedintelui secţiei de votare.

La faţa locului s-a deplasat o echipă de poliţişti dar şi preşedinta BEM Galaţi, judecătoarea Rodica Arhip, informează corespondentul RRA, Maria Măndiţa.

Abia după deschiderea urnelor, după 21,00 se va vedea dacă buletinele de vot au fost introduse în urnele din secţie sau dacă acestea lipsesc din secţie.

►ora 14:13 Incidente la vot în Argeş
 
De la secția de votare numărul 74 din Pitești a fost semnalată dispariția unei ștampile de vot.
 
Judecatorul Daniel Argeșeanu, președintele BEJ Argeș, a declarat că sesizarea a fost făcută la Biroul Electoral Județean Argeș.
 
Alte incidente minore au fost cele referitoare la  faptul că  în mai multe secții din județ au intrat două persoane în cabina de vot.

ora 14:02 Se constată 534 de incidente la nivel naţional

De la începutul procesului  electoral  până la ora 13. 00 au fost sesizate 534 de incidente la nivel naţional, confirmate doar 163.

În mediul urban au fost seizate 241 de indicente şi 293 în mediul rural.

Cele mai multe sesizări au fost referitoare la promisiunea şi darea de mită, a declarat purtătorul de cuvânt al Centrului de Comunicare, inspector principal de poliţie Marius Militaru.

ora 14:00 Patru plângeri penale pentru vot multiplu şi o ştampilă de vot dispărută în Mureş
        
Patru persoane din oraşele Iernut şi Sărmaşu de Câmpie sunt urmărite penal pentru vot multiplu, după ce au fost surprinse introducând în urne mai multe buletine de vot, a afirmat preşedintele Biroului Electoral de Circumscripţie Judeţeană Mureş, procurorul Alin Lazăr.

Poliţia urmează să facă cercetări pentru a descoperi provenienţa buletinelor de vot suplimentare.

O altă sesizare depusă a  vizat dispariţia unei ştampile de vot de la secţia de votare nr. 11 Târgu Mureş, caz în care şeful BEJ Mureş a precizat că s-a întocmit proces verbal, iar procesul de votare nu a fost suspendat, informează corespondentul RRA, Raul Matiş.

ora 13:10 Cozi la secţiile de vot din Zalău

Numărul sălăjenilor care trec pragul secţiilor de votare este în creştere, potrivit oficialilor Biroului Electoral de Circumscripţie Sălaj.

La secţia de votare nr.25 din municipiul Zalău zeci de persoane asteaptă la rând pentru a vota, numărul  alegătorilor crescând de la o ora la alta.

Cozi sunt şi la Secţia de votare nr. 1 din cadrul Colegiului National  Silvania, unde  zeci de persoane aşteaptă sa voteze. Potrivit corespondentului RRA, Adrian Lungu nu au fost înregistrate incidente.

ora 13:00 - La Bălceşti (Vâlcea) s-a pierdut o ştampilă

La o sectie de votare din Bălceşti-Valcea, se fac cercetari pentru găsirea unei stampile ce s-a pierdut, votul fiind oprit doar pentru cateva minute, după care s-a continuat votul fara acea ştampilă.

De asemenea, Centrul de Comunicare Judetean Valcea a mai primit trei sesizari, dar neconfirmate, privind faptul ca anumite persoane au primit indicatii spre a vota cu un anumit candidat, informează corespondentul Radio România Actualităţi, Ana Maria Cârstea.

ora 12:55 Scrutin întrerupt la Feldru (Bistriţa-Năsăud)

Procesul electoral a fost întrerupt pentru aproape o oră la Secţia de votare nr.1 din Feldru după ce un alegător a fost surprins ieşind dintr-o cabină de vot cu două buletine vot pentru funcţia de primar.  

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bistriţa-Năsăud, un bărbat de 25 de ani din localitatea Feldru,  la Secţia nr. 1, a fost surprins de membrii comisiei de votare  în timp ce încerca să introducă în urnă două buletine de vot pentru funcţia de primar.

Preşedinta BEJ, judecătoarea Reghina Berari, a declarat că reprezentanţii Secţiei de votare nr. 1 Feldru i-au spus că i-au înmânat bărbatului respectiv patru buletine de vot şi nu ştiu de unde mai avea acesta încă unul sau dacă era într-adevăr buletin de vot, informează corespondentul RRA, Cristiana Sabău.
 

ora 13:20 Se reia procesul de vot în comuna Curcani

Procesul de votare a fost reluat în cele trei secţii de pe raza comunei Curcani, judeţul Călăraşi, însă oamenii acuză fraude şi nu vor să intre să-şi exercite dreptul de vot.

Ei cer anularea alegerilor.

În continuare sunt prezente forţe de ordine ale Poliţiei şi Jandarmeriei pentru a instaura liniştea în localitate.

Biroul Electoral Central a decis continuarea procesului de votare, iar voturile care au fost exprimate pînă la suspendarea procesului de votare au fost puse într-o urnă, iar aceasta sigilată, informează corespondentul , Radio România Actualităţi,  Daniela Mihalache.

ora 12:00 Scandal în comunna Curcani. Procesul de vot este oprit

Procesul de votare în comuna Curcani, judeţul Călăraşi,  în cele trei secţii de pe raza comunei a fost întrerupt de mai bine de trei ore.

Oamenii sunt şi la această oră în stradă, în centrul comunei, "huiduie şi strigă hoţii".

Potrivit preşedintelui secţiei de votare nr.3 Vasile Alexandru , unul dintre membrii secţiei a înmânat unui alegător mai multe buletine de vot pentru primar, lucru sesizat imediat de reprezentanţi ai presei, moment în care s-a oprit procesul de votare.

Mai mulţi cetăţeni ai comunei au intrat în secţia de votare, au spart urnele, iar în acest moment, buletinele de vot sunt împrăştiate.

Poliţia se află la faţa locului şi efectuează audieri. Preşedintele Biroului Electoral Central Local, Neluţ  Pantilie a precizat că procesul electoral poate fi reluat în orice moment, numai că reprezentanţii partidelor refuză să reintre în secţia de votare, transmite  corespondentul Radio România Actualităţi,  Daniela Mihalache.

ora 12:00  Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor votează

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a votat în localitatea sa natală, Cârţa, din din judeţul Harghita.

Liderul Uniunii a votat pentru victorie,  continuitate și o comunitate puternică atât în localitatea în care s-a născut cât și în întregul județ

ora 11:50 Prezenţa la vot în Capitală, la ora 10,00 este de  6,87%.

Sectorul unu  este campion la prezenţa la vot  cu 7,64%, ia pe ultimul loc este  sectorul 3 cu 6,30%.

ora 11:30 Vicepreşedintele Autorităţii Electorale Permanente anunţă prezenţa la vot pentru ora 10,00

Marian Muhuleţ: Până la ora 10:00 s-au prezentat la vot 8,99 % dintre alegătorii înscrişi în listele electorale

• în mediul urban - 7,81%

• în mediul rural - 10,60%

Comunicat BEC privind prezenţa la vot

Audio Marian Muhuleţ prezintă cifrele prezenţei la vot pentru ora 10.00

ora 11:11 Peste 300 de incidente electorale

La nivel naţional au fost înregistrate până la ora 10.00, peste 300 de incidente de natură electorală, din care au fost confirmate 66, a declarat purtătorul de cuvânt al Centrului de Comunicare, inspector principal de poliţie Marius Militaru.

Cele mai multe sesizări s-au referit la promisiunea şi darea de mită, majoritatea fiind făcute prin numărul de urgenţă 112.

ora 11:04 Preşedintele României, Traian Băsescu, împreună cu soţia sa, Maria Băsescu şi cu fiica cea mică, Elena Băsescu, votează la secţia amenajată la Liceul  A.D.Xenopol din Bucureşti.

Foto Agerpres. Preşedintele Traian Băsescu îşi exprimă dreptul de vot

Traian Băsescu la ieşirea de la vot: Este o zi test  pentru că cei care candidează astăzi (n.r. duminică) sunt şi exponenţi ai celor care au guvernat în perioada de criză. Este extrem de important să vedem dacă într-adevăr populaţia a înţeles că nimeni n-a vrut să taie nici salarii, nici să impună măsuri de austeritate, ci ţara trebuia trecută prin criză. Iar cei care nu au observat pot să se uite azi la Grecia şi mai au unde se uita prin Europa.

La ieşirea de la vot preşedintele face o baie de mulţime.

Mai mulţi susţinători ai preşedintelui prezenţi în faţa Liceului A.D.Xenopol scandează: "Băsescu, Băsescu".

ora 10:50 Votează fostul preşedinte al României, Ion Iliescu, la Liceul Jean Monet din Capitală.

Ion Iliescu la ieşirea de la vot: Important e să fie o prezenţă bună la vot şi cetăţenii să voteze aşa cum cred de cuviinţă.

ora 10:35 Candidatul PDL la Primăria sectorului 1, Theodor Paleologu, a votat greşit.

Paleologu a votat duminică la Secţia 86 din Capitală, el punând ştampila greşit prima dată şi cerând să i se anuleze votul respectiv şi să i se dea un alt buletin, informează Agerpres. Paleologu a repetat votul.

Foto: Agerpres. Theodor Paleologu

ora 10:00 Candidatul PDL la primăria Cluj Napoca, fostul premier Emil Boc votează la Cluj.

Emil Boc la ieşirea de la urne: Am votat pentru ca municipiul Cluj să devină cel mai plăcut loc din România

ora 9:20 Biroul Electoral Central a anunţat că Secţia de votare nr. 15 din Năvodari (jud Constanţa) şi-a suspendat activitatea timp de o oră, informează redactorul Radio România Actualităţi, Cătălin Purcaru.

Purtătorul de cuvânt al BEC, Marian Muhuleţ: Votul a fost suspendat pentru o oră din cauza faptului că au fost depistate mai multe persoane având asupra lor mai multe buletine de vot.

ora 9:15 Premierul României şi preşedintele PSD, Victor Ponta, votează în localitatea Baia de Fier, judeţul Gorj,  acolo unde are domiciliul.

Victor Ponta la ieşirea de la vot: Oamenii vor vota şi ca o sancţiune pentru cei care i-au supărat şi ca o mare speranţă pentru viitor. Eu  am votat cu speranţa că vom putea face lucrurile mult mai bine ca până acum şi cu cu speranţa că vor fi cât mai mulţi cei care vin la vot.

Foto: Agerpres. Victor Ponta iese din cabina de vot

ora 9:02  Biroul Electoral Central anunţă că votul la nivelul ţării decurge normal,  singurele incidente semnalate fiind în Panciu şi Focşani, în prezent remediate.

Purtătorul de cuvânt al BEC, Marian Muhuleţ, a declarat că la Panciu comisia de votare nu ar fi vrut să intre în secţii pentru că erau bannere afişate, iar la Focşani s-ar fi desfăcut o urnă de vot, care şi ea s-a reparat ulterior.

ora 9:00 Se prezintă la vot preşedintele PNL, Crin Antonescu şi Sorin Oprescu, candidat independent la Primăria Capialei, susţinut de USL

Sorin Oprescu la ieşirea de la vot: Este un vot mai puţin raţional, mai mult sentimental. Îi invit pe toţi bucureştenii la vot.Cuvintele de ordine sunt:  mândrie şi dezvoltare.

Foto: Agerpres. Sorin Oprescu, la momentul votului

Crin Antonescu la ieşirea de la vot: Am emoţii. Sunt încrezător şi optimist.

Foto: Agerpres

ora 7:00 - Votează Silviu Prigoană, candidatul PDL la Primăria Capitalei.

Silviu Prigoană la ieşirea de la vot: Am votat pentru a aduce Capitala României în rândul capitalelor europene.

Foto: Agerpres. Silviu Prigoană îşi exercită dreptul de vot

Biroul Electoral Central va face prima informare privind prezenta la ora 11:30, datele fiind valabile pentru ora 10:00. Urmatoarea informare va fi facuta la ora 15:30 pentru ora 14:00, la 18:30, pentru ora 17:00, si 22:30 pentru ora 21.00.

ora 7:00 Toate secţiile de votare se deschid

ora 6:00 Se fac ultimele pregătiri pentru ca,  în toate secţiile de votare,  procesul electoral să se desfăşoare în bune condiţiiAutor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu, Flori Doman
Adăugat:
10 Iunie 2012
Ultima actualizare:
18 Iunie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza