Românii din străinătate se vor putea înscrie în listele electorale şi online

Liderii PNL au avut o întâlnire cu ministrul Maria Ligor, pentru discuţii privind modalităţile de vot ale românilor din străinătate.

Adăugat: 4 August 2016
Ultima actualizare:4 August 2016

Politica Romaneasca
Foto: Vasile Blaga, copreşedinte PNL
trimite pe mail

Românii care vor să voteze în străinătate se vor putea înscrie pe listele electorale şi online,  a declarat copreşedintele PNL , Vasile Blaga la finalul întrevederii de astăzi, cu ministrul de delegat pentru relaţiile cu românii de pretutindeni, Maria Ligor.

Liderul liberal a precizat că printre modificările aduse Legii votului prin corespondenţă se numără şi înfiinţarea unor secţii de votare pe baze statistice.

"Ministerul Afacerilor Externe o să propună Autorităţii Electorale Permanente o listă de secţii de votare acolo unde la toate scrutinurile de până acum parlamentare s-au prezentat români la urne. De asemenea, vor putea vota pe liste suplimentare cetăţenii români oriunde în aceste secţii şi nu numai la misiunile diplomatice cum este acuma prevăzut în lege. Important este că nu se atinge esenţa legi, deci se respectă prevederile Comisiei de la Veneţia şi nici nu se transmit sarcini suplimentare administraţiei, şi atunci respectă şi decizia Curţii Constituţionale în acest sens", a spus Vasile Blaga. 

El a mai declarat că în ultimele zile numărul celor înscrişi în listele electorale aproape s-a dublat.Autor:
Mugur Mihăiţă
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
4 August 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza